Maserati start het jaar van Folgore op het Salon van Brussel

Maserati geeft acte de présence op het Autosalon van Brussel (14-22 januari) en presenteert daar de elektrificatiestrategie van het merk. Tijdens de show geeft Maserati een preview van de nieuwe Folgore-range in de vorm van een rollend chassis van de Grecale Folgore. Andere modellen op de stand zijn de Grecale Modena, de Ghibli GT luxe sedan en de Levante SUV in een Fuoriserie Urban Green edition. Het Autosalon is tevens het toneel voor de Belgische première van de MC20 Cielo, die voor deze gelegenheid zijn opwachting maakt in een unieke Fuoriserie-livery.

Maserati’s elektrificatiestrategie

Het proces van innovatie startte bij Maserati met de lancering van de Ghibli Hybrid – de eerste geëlektrificeerde Maserati ooit die zijn stempel heeft gedrukt op de historie van het merk – en kort daarna de Levante Hybrid. De aandacht voor duurzame mobiliteit krijgt nu vorm met Folgore, Maserati’s elektrificatiestrategie. Folgore geeft het merk Maserati een nieuwe energie-boost voor de toekomst. De nieuwe GranTurismo Folgore wordt de eerste 100% elektrische Maserati, enkele maanden later gevolgd door de Grecale Folgore.

Maserati Grecale Trofeo

Deze volledig elektrische Grecale maakt gebruik van 400V-technologie, heeft een trekkracht van maximaal 800 Newtonmeter een krachtig 105 kWh accupakket. Alle Maserati-modellen zijn tegen 2025 leverbaar in een 100% elektrische uitvoering en rond 2030 is het volledige Maserati-gamma volledig elektrisch.

Maserati Fuoriserie-programma

Fuoriserie is het opvallende personalisatieprogramma van Maserati waarmee klanten een one-of-a-kind Maserati kunnen samenstellen waarin ze hun volledige passie en creativiteit kwijt kunnen. Zo creëren ze hun eigen ultieme Italiaanse luxeauto, op basis van hun persoonlijke stijl en smaak.

Een speciale Fuoriserie-versie van de MC20 Cielo, de nieuwe spider van Maserati, maakt zijn opwachting in Brussel, voorzien van een exclusieve Night Mat Interaction kleurstelling in combinatie met opvallende accenten. De MC20 Cielo, die bij de introductie beschikbaar is met de V6 Nettuno-motor, brengt de rijbeleving naar een nieuw niveau, met een perfecte mix van sportiviteit en luxe. De MC20 Cielo is uitgerust met een unieke feature in dit segment: het innovatieve, inklapbare en elektrochromatische glazen dak met Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-technologie. Daarmee verandert het dak via een druk op een knop op het centrale scherm van transparant in verduisterd.

De tweede Fuoriserie-creatie in Brussel is een Levante Trofeo, uitgevoerd in de smaakvolle kleur Urban Green en voorzien van de 580 pk sterke V8 biturbomotor.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws