Jonas Dewilde in 2023 met Renault!

Jonas Dewilde en Jeffrey Vandenbuscche kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. Het duo was de snelste junior binnen de Stellantis Cup, waar ze algemeen ook tweede algemeen werden. In het Junior BRC eindigden ze derde na de Clio’s van Tom Rensonnet en Gilles Pyck.

“2022 was een seizoen waar we heel veel hebben geleerd. Voor mij was het seizoen zeker geslaagd! De Peugeot van FS Sport liet ons nooit in de steek, de 208 Rally 4 is een topwagen! Maar… zowel wij als Steve Fernandes zagen dat de Renault Clio moeilijk te kloppen is. De wagen is onmiskenbaar dé referentie in Rally 4. Met ons programma in het achterhoofd heeft Steve Fernandes een Renault Clio Rally 4 aangekocht. Met deze wagen gaan wij volgend jaar het Junior BRC rijden.”

De nieuwe Renault Clio Rally 4 zal in februari geleverd worden bij FS Sport. Het programma van Jonas en Jeffrey zal volledig in het teken zijn van het Junior BRC met ook een deelname aan hun thuiswedstrijd de Rally van Staden in augustus.

“Het is te vroeg om een exact programma aan te kondigen. We gaan nog eens goed het reglement lezen en dan in functie van het kampioenschap de wedstrijden gaan kiezen. Ik wil zeker nog eens alle partners bedanken die me dit jaar hebben gesteund en het mogelijk hebben gemaakt om deze resultaten te behalen” besluit Jonas.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws