GTC Rally maakt zich klaar

Op sportief vlak was de GTC Rally 2022 een overweldigend succes. De wedstrijd kon uitpakken met een vol huis, de sfeer op het serviceterrein langs het parcours in Achtmaal was erg gezellig en de VIP-tent zat afgeladen vol enthousiaste gasten. De organisatie blijft ook in 2023 trouw aan het concept van een compacte wedstrijd met een hoog ritme.

De GTC Rally 2023 gaat op zaterdag 8 juli om 16h van start, nadat de teams eerder op de dag de vier klassementsproeven verkend hebben. Na drie ronden van 4 klassementsproeven, goed voor in totaal 160 km tegen de klok en amper 105 km aan verbindingsroute, zal de eerste deelnemer om 0h15 finishen op het eindpodium. Het ritme zal weer erg hoog liggen voor de deelnemers, die amper tijd krijgen om even op adem te komen tijdens de “Nacht van Achtmaal”.

In vergelijking met vorig jaar, is de eerste proef van de lus nieuw. KP Rijsbergen, een oude bekende van 11,50 km met enkele mooie stroken onverhard, keert terug in de configuratie van 2 jaar geleden. Daarna trekken de teams naar KP Rucphen-Klappenberg, een proef van 13,90 km. Deze proef werd in vergelijking met vorig jaar enkel in het slot veranderd. De derde proef van de lus is de fameuze proef Achtmaal-De Hel, met een rondkoers, waardoor de wagens per proef drie keer langs de VIP-tent en het serviceterrein scheuren. De Hel is met 17,2 km ook de langste proef van de wedstrijd. De slotproef van de lus is KP Ostaaijen, goed voor 10,70 km. Dit jaar wordt deze proef in lijn, zonder lus, afgewerkt.

De deelnemers aan de GTC Rally zullen drie ronden van 4 proeven afwerken. De winnaar wordt om 0h15 op het finishpodium verwacht. De NED Historic Rally volgt de “moderne” wedstrijd, maar deze wedstrijd eindigt na twee lussen. De Historic-winnaar zal omstreeks 22h30 op het podium gevierd worden.

Sportief wordt de “Nacht van Achtmaal” weer een uitdaging voor mens en machine. We verwachten opnieuw de voltallige Nederlandse rallytop aan de start. Verder zal er nog meer te beleven en te bewonderen zijn op het centrale serviceterrein in Achtmaal, waar de organisatie nog meer animatie zal voorzien. Daarover binnenkort meer.

Blokkeer alvast zaterdag 8 juli in je agenda, want de GTC Rally 2023 wordt weer een totaalspektakel!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws