Nico Degroot viert verjaardag tijdens de Haspengouw

Voor Nico Degroot, die komende zaterdag tijdens de 25ste Rally van Haspengouw genavigeerd wordt door Thomas Driesen, wordt het wel een heel speciale dag. Degroot, die zaterdag 43 kaarsjes mag uitblazen, viert dit met zijn vriendengroep aan het stuur van een Mitsubishi EVO VI, een originele uit de ateliers van Guy Colsoul vroeger.

Foto’s met dank aan Dirk Ools.

De wagen, die ondertussen een prachtexemplaar is geworden, werd twee jaar geleden aangekocht en volledig opnieuw opgebouwd. Het leuke hieraan was dat degenen die vroeger bij Colsoul aan de wagen sleutelden, het team van Nico geholpen hebben. “Dat was niet alleen heel fijn, maar ook heel leerzaam,” laat Steven Tossens, één van de vrienden, weten.

Foto’s met dank aan Dirk Ools.

Na de rally zal er ongetwijfeld wel een feestje losbarsten in de tent van het team, maar eerst dus nog rally rijden. Al zal het vooral een rally worden om de wagen te leren kennen en te amuseren. Nico en Thomas starten zaterdag met het nummer 25 op de deuren, net voor de Lancia van Tom Boonen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws