Ott Tänak aan de start van de Rallye des Ardennes

Het gerucht dat een zekere Ott Tänak aan de start zou staan van de derde manche van het Belgian Rally Championship gonsde de laatste dagen op diverse social media, maar dat gerucht werd vandaag officieel bevestigd, zo valt er te lezen op de website van de organisatie zelf.

Ott Tänak in de WRC Rallye Monte-Carlo 2023.

Niet alleen Ott Tänak, die uiteraard achter het stuur kruipt van zijn Ford Puma Rally1, komt aan de start, maar ook Grégoire Munster in de SXM Ford Fiesta Rally 2 EVO en dit ter voorbereiding op de WRC Croatia Rally in het vierde weekend van april. Tänak scoort, gezien hij van start gaat als 0-wagen, geen punten. Jourdan Serderidis, de man achter het project, neemt deel in een VW Polo GTI R5.

Grégoire Munster in de WRC Rallye Monte-Carlo.

“Vanzelfsprekend schitterend nieuws voor de Belgische rallysport en al zeker voor ons als organisatie,” laat voorzitter Hugues Henrot weten. “Niet slecht voor een rally die zijn intrede maakt in het BRC en we willen Jourdan, die ons event op die manier echt op de rallykaart wil zetten, dan ook van harte bedanken. Dit initiatief gaat ongetwijfeld heel veel toeschouwers plezieren. Rally is een feest, maar we vragen wel uitdrukkelijk om de veiligheid en de richtlijnen van de stewards te respecteren,” besluit Henrot.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws