Bjorn Hamiaux en Frank Werner naar Rally Breslau in Polen!

Eind juni wordt in Polen de Rally Breslau gereden, Een speciale uitdaging, gezien deze wedstrijd soms ook wel eens de mini Europese Dakar genoemd. Deze meerdaagse staat gekend als één van de mooiste en meest uitdagende rally’s met de gekende en vooral gevreesde nachtproeven. Maar ook de snelle tracks, extreme obstakels en enorme watermoerassen kunnen voor de nodige problemen zorgen.

De Rally Breslau loopt van 25 tot en met 30 juni, en bestaat uit een kwalificatieproef plus vijf volledige rallydagen.

Al in 2021 schreef de rally geschiedenis en brak het record met 404 deelnemers, en 2.000 mensen in het bivak. In 2022 stonden er 270 teams aan de start, ondanks het grotere aantal offroad-evenementen in Europa. Tijdens de rallyweek werden 1 miljoen mensen bereikt via Facebook. De organistoren omschrijven hun rally als een levende legende met een kloppend hart voor pure off-road rally en authentieke geest.

Dit jaar tekenen ook Bjorn Hamiaux en Frank Werner present in Drawsko Pomorski, de startplaats. Frank geeft ons de nodige uitleg.

“Zoals iedereen weet is Bjorn, die een tijd geleden van het West-Vlaamse Alveringem naar Bulgarije verhuisde, een avonturier pur sang. Zo heeft hij al onder andere Dakar gereden met de motor, en was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Omdat het tussen mezelf en Bjorn zeer goed klikt zowel in de wagen als erbuiten, rijden we nu al twee jaren samen met de blauwe Ford Escort MKII, vooral gekend voor de vele dwarse passages. Daarom wilde Bjorn ook met mij dit avontuur aangaan, en vooral om ook eens te rijden met een Buggy. Beiden weliswaar zonder ervaring met dit soort voertuig, maar met zeer veel zin. En met de steun van Rex work and safety wear, speed9, 2sign en het QFF Racing Team uit het Nederlandse Eersel.

Er zijn in de Rally Breslau drie disciplines, namelijk Discovery, Cross Country en Extreme, en wij kozen voor onze eerste keer toch voor de Cross Country. Vooral omdat het een discipline is tegen de tijd, waar dus de rijkunsten én de navigatie van groot belang zijn. In tegenstelling tot de Discovery, waar men niet rijdt tegen de tijd en zonder klassement. Het is sowieso een rally die veel vraagt van mens en machine. Dit zowel tijdens de wedstijd als nadien, want we kamperen en slapen gans de week in een tentje. We hopen vooral geen pech te kennen met onze SSV Buggy, geprepareerd door NL Team QFF Racing. Maar ook wij als piloot en/of co-piloot willen dit avontuur tot een goed einde brengen. Sowieso wordt het zwaar en weten we dat we ons eigen ergens wel zullen tegenkomen. Onze ambities liggen daarom niet heel hoog: de eindstreep bereiken en zoveel mogelijk plezier beleven!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws