Vincent Verschueren en Frederic Miclotte stellen bolide voor

In de zalen van brouwerij De Bie werd gisterenavond de rallywagens voorgesteld van Frederic Miclotte-Nicolas T’joen en Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen.

“Eind vorig jaar moesten we op zoek naar een ander team, toen Godrive de activiteiten stopzette” aldus Vincent Verschueren. “Let wel, Gaby Goudezeune blijft 100% achter mij staan en zal ook op iedere rally present tekenen om mij bij te staan. Ik wilde vooral bij een team komen dat redelijk dichtbij ligt, waar de sfeer goed is en waar je jezelf vooral goed voelt. En zo kwam ik bij Fred Miclotte, die ik al lang ken, en SXM. En was de keuze voor een Skoda vlug gemaakt. Het is echt wel een fantastische auto om mee te rijden. We grepen Moorslede aan als algemene kennismaking met het nieuwe team, met de wagen en met Jasper als nieuwe co. Filip Cuvelier koos er immers voor om van het leven te genieten in Portugal.”

Jasper Vermeulen: “De eerste contacten werden al gelegd in december, en het voorstel van Vincent was echt wel mijn ding. Het verschil tussen ¨Pieter Jan Michiel Cracco en Vincent? Bij PJM gaat het iets losser, Vincent gaat dan wel altijd voluit voor te winnen. Notagewijs was er een lichte aanpassing, maar zeker geen onoverkomelijke problemen. Ons programma zal zich voornamelijk beperken tot de “Vlaanders”, vooral budgettair gezien, met deelnames in Tielt, Wervik, Ieper, Oudenaarde, Omloop van Vlaanderen en Kortrijk. Misschien voegen we nog Bocholt toe aan deze reeks.”

Vincent Verschueren: “Ik kan echt al uit naar Tielt volgende week, waar ik op het hoogste schavotje stond in ’22 en ook in ’17. Het wordt knokken tegen de volledige Belgische top, met Maxime Potty als de te kloppen man. De TAC-rally zou ik als heel technisch omschrijven, en bij slecht weer echt superglad, zeker geen gemakkelijk traject.”

Ook Frederic Miclotte en Nicolas T’joen, eigenaar van brouwerij De Bie, maakten van de gelegenheid gebruik om hun wagen en programma voor te stellen. Frederic, actief als teammanager, als co in het WRC van Jourdan Serderidis, houdt er van regelmatig ook eens zelf het stuur in handen te nemen.

“Ik begon in 2015 met de bedoeling eenmaal per jaar zelf te rijden in Oudenaarde. Maar het programma werd gaandeweg telkens wat uitgebreid. Dit seizoen rijden we met een zelfde Skoda Fabia Evo1 als Vincent. Gezien ik helemaal geen concurrentie zal vormen voor hem, hoop ik dat hij me heel wat tips kan meegeven. Nicolas, die ik leerde kennen toen hij co was van Philip Eggermont, blijft navigator. Ik heb het ooit wel eens geprobeerd met Jourdan als co, maar die moest na enkele honderden meters al naar het kotszakje grijpen…”

“Het is zeker niet simpel om nota’s te lezen voor een top co-piloot als Fred” aldus Nicolas. “Maar we hebben een heel goede klik in de wagen. Ons programma ligt in dezelfde aard als Vincent en Jasper, dus Oost-en West-Vlaanderen, met Tielt, ORC, Oudenaarde, Omloop en Kortrijk.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws