Lander Depotter rijgt de trofeeën aan elkaar

In de openingsmanche van de Clio Trophy Belgium, liet Lander Depotter, genavigeerd door Jasper Maelfait, terdege van zich spreken. Hij werd onder andere primus bij het Franse merk, maar ook beste Junior. We laten de jonge West-Vlaming zelf zijn wedstrijdverhaal doen.

“We staan aan de finish van de 1ste manche van de Clio Trophy Belgium in Dinant en hoe!

Na een zeer goede start op de eerste twee proeven konden we een kleine kloof van 20 seconden slaan. Op de 3de proef, de powerstage verloren we wat tijd op onze dichtste achtervolgers. Na ons goed te herpakken op de 4de proef konden we opnieuw drie snelste tijden na elkaar rijden.

Met 5 van de 6 snelste chrono’s op de eerste 6 proeven konden we de wedstrijd beginnen controleren.

Uiteindelijk finishen we met 1 minuut en 38 seconden voorsprong op de tweede. We zijn dan ook uiterst tevreden van onze wedstrijd en hopen hier op te kunnen verder bouwen!

We finishten 1ste in de Clio Trophy, 1ste Clio Trophy Junior, 1ste Belgium Junior en 11de algemeen.

Een grote dankuwel aan Orfys Rally Rents, Robin Basselier, Tibo Reynvoet en Niels Dewispelaere voor het uitstekende service! Bedankt ook aan onze partners: SD Metalworks, Eco-Wash Systems, Kristof Lateur Totaalproject & Zwembadtechniek, Neyt Decor, Kantoor Delaere, Louis Vandenborre, Paperbirds, M CAR TECH en IMAGO / Motorsport Branding.”

Foto Renault SAS

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws