PJM Cracco met Porsche!

Woensdagavond werd de nieuwe bolide en het rallyprogramma van Pieter Jan Michiel Cracco voorgesteld. En het wordt qua wagen totaal iets anders dan de afgelopen seizoenen!

“De afgelopen vijf seizoenen toerde ik inderdaad met een R5-bolide rond”, aldus Cracco. “Afgelopen jaar was er zeker een bikkelharde concurrentie, en beleefde ik eerlijk gezegd niet mijn beste seizoen. Laat me wel zeggen dat ik het een unieke ervaring vond, en ik het toch wel onder de noemer ‘goed’ kon klasseren. Na een gesprek met Jasper Vermeulen overwogen we zelfs eventjes een sabbatjaar in te lassen. Tot we bij de denkpiste Porsche aankwamen. Voor de sponsor is dit publicitair gezien een enorme opvaller, en voor mij is het als rijder totaal iets anders. De shakedown van de TAC Rally in Tielt wordt voor mij de eerste kennismaking met deze ‘bom’, een 991 GT3, die bijna 500 pk loslaat op de achtertrein. Het is pas na deze testrit dat ik onze ambities zal kunnen en durven voorspellen.”

Naast Pieter Jan Michiel zien we dit seizoen Jordy Cruys als navigator. Jordy heeft al enkele jaren ervaring, en begeleidde onder andere nog Philip Cracco zaliger. Maar ook Jo Muylle, Johnny Poelmans en Johan Dekens, die de Porsche van PJM klaarstoomde, deden al beroep op zijn ervaring. Al blijft ook Jasper Vermeulen nog in het vizier.

“Toen we in de wintermaanden alles aan het overwegen waren, kreeg Jasper een voorstel van Vincent Verschueren dat hij niet naast zich kon leggen. En zijn voorliefde gaat nog altijd naar een R5-wagen. Maar ik ga zeker nog dit seizoen wel ergens een wedstrijd rijden met hem. Op het programma staan nu Tielt, Ieper, Omloop van Vlaanderen en Hemicuda Koekelare. Eventueel kunnen daar nog ORC Oostrozebeke en Oudenaarde aan worden toegevoegd.”

Het duo Cracco-Cruys krijgen startnummer 23 opgekleefd in de TAC Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws