Historic BRC: Maeyaert klopt Lietaer in de sprint

In de vierde manche van het Historic Belgian Rally Championship, de TAC Rally in Tielt, kwamen enkele West-Vlaamse tenoren in actie. Paul Lietaer en Pieter-Jan Maeyaert maakten er een erg spannend duel van. Pas op de allerlaatste proef kon Pieter-Jan Maeyaert met zijn BMW M3 E30 de Opel Manta 400 van Paul Lietaer definitief uit de wielen rijden.

“Alle lof voor Paul,” lachte PJ Maeyaert. “Ik wilde hier absoluut winnen, want vorig jaar moest ik nipt de duimen leggen voor Lietaer in de Ypres Historic Rally. Wat Lietaer doet met die Manta 400 is ongelofelijk, want onze BMW M3 E30 heeft toch meer potentieel. En toch bleef hij pushen. Ik heb in de laatste ronde echt maximaal risico’s genomen. Op de laatste proef ben ik tot het uiterste gegaan om te winnen. Ik wist niet dat Paul toen remproblemen had. Deze overwinning is een mooi seizoensbegin.”

Paul Lietaer

Paul Lietaer was toch teleurgesteld. “Ik moest in het begin wat wennen aan de Manta 400, die toch 40 pk minder heeft dan de Ascona 400 en die minder handelbaar is. Maar, vanaf de tweede ronde kon ik aanvallen. Ik kwam terug tot op 5″, maar op de laatste proef viel ik zonder remmen. Jammer…,” vertelde een opnieuw fenomenale Paul Lietaer.

Na het forfait van Cedriek Merlevede, ging ook de tweede BMW M3 E30 “made by MATS” van de baan. Rainer Hermann eindigde op de Poelberg in de eerste ronde aan hoge snelheid in een gracht. Dirk Vermeersch gaf overigens ook forfait omdat de motor niet klaar was.

De derde plaats ging naar Claude Debue, die zijn eerste nationale wedstrijd als piloot afwerkte. “Ik ben heel tevreden, want de derde plaats was het maximaal haalbare achter die twee kleppers. In de 2de ronde kwam de achteras van onze Opel Ascona A los, wat me 5 minuten extra servicetijd kostte,” vertelde de piloot uit Avelgem.

Mathias Ver Eecke werd vierde in de Opel Kadett, gevolgd door Koen Verhaeghe in zijn Ford Escort. Marijn Hoens, die wat te voorzichtig van start ging, werd zesde.

Mathias Ver Eecke
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws