Shell SpaItalia 2023 viert 60 jaar Lamborghini

Als niet te missen afspraak voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en motoren laat Shell SpaItalia nooit een kans voorbij gaan om één of ander prestigieus merk in de schijnwerpers te plaatsen. In 2023 wordt de 60ste verjaardag van Lamborghini zowat overal ter wereld gevierd… en op zondag 11 juni dus ook op het Circuit van Spa-Francorchamps!

Hij luisterde naar de naam Ferruccio Lamborghini, en was een succesvol industrieel. Voor hij zich aan de bouw van sportwagens waagde had hij al een fortuin vergaard met het maken van… tractoren! In mei 1963 richtte hij in Sant’Agata Bolognese de Automobili Lamborghini op. En het ontbrak de stichter van het merk niet aan ambities, want zijn doel was om het beter te doen dan Ferrari en Maserati. Zomaar!

De 350 GT, een ontwerp van de Carrozzeria Touring, werd de eerste Lamborghini uit de geschiedenis, en al snel volgde het ene legendarische model na het andere, al naargelang van de perikelen dat het merk dat nu in handen is van Audi door moest maken. Van de Miura tot de Aventador, over de Espada, Countach, Diablo, Gallardo, Murciélago en Huracán: Lamborghini schreef mee aan de geschiedenis van de Gran Turismo, en de Stormende Stier werd een serieuze concurrent van het Steigerende Paardje…

Deze mooie saga, die ondertussen al zes decennia duurt, wordt opnieuw verteld dankzij een expo met de meest iconische modellen van het merk, de één al spectaculairder dan de andere. Het wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de 20ste editie van Shell SpaItalia, een jaargang die het alvast niet aan prestige zal ontbreken.
En zoals de traditie het wil zullen er ook in de paddock van het Circuit van Spa-Francorchamps heel wat Lamborghini’s te bewonderen vallen, en hun melodieuze motorgeluiden zullen zeker mee de soundtrack van de door DG Sport georganiseerde meeting bepalen.

Niet te missen!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws