Internationale bezetting voor de Rally van de Monteberg

Een kleine maand voor de 51ste Station Le Seau Monteberg Rally, is de inschrijvingslijst al aardig gevuld. Wie er nog bij wil zijn op zondag 7 mei twijfelt best niet te lang, want het is duidelijk dat er heel wat buitenlandse interesse is om de compacte wedstrijd te gebruiken als voorbereiding op de Ardeca Ypres Rally, dit seizoen ook de derde manche van het British Rally Championship.

Het is natuurlijk veel te vroeg om al een overzicht van de troepen te geven, maar een kleine 110 teams hebben zich al aangemeld om op 7 mei deel te nemen aan de Station Le Seau Monteberg Rally. De wedstrijd telt 107,15 km tegen de klok, verdeeld over 11 klassementsproeven, met vier doortochten op KP Dikkebus en Monteberg en drie passages op KP Busseboom.
De 19-jarige Ier Casey Jay Coleman heeft in elk geval begrepen dat deelnemen aan de Monteberg Rally de ideale kennismaking is met de klassementsproeven van de Ardeca Ypres Rally. Coleman verschijnt aan de start met zijn Ford Fiesta Rally4. Een mooie referentie voor Niall O’Sullivan, de Ier die aan de start komt met zijn Peugeot 208 Rally4. Nog een Brit die zich heeft ingeschreven is Gavin Smith met zijn Subaru Impreza.

Al even opvallend is de belangstelling uit Nederland, waar de uitgestelde start van het seizoen een aantal teams heeft overtuigd om eens te proeven van een mooie, uitdagende en compacte wedstrijd in België. Zo zijn Bart Ossenblok (Opel Manta), Radboud Mutsaers (Renault Clio) en regerend Nederlands Historic-kampioen Peter Mangnus, genavigeerd door dochter Denise in de Talbot Lotus, al van de partij. En afgelopen weekend kondigde ook Roger Hodenius zijn komst aan met de fonkelnieuwe Skoda Fabia RS Rally2. De ideale referentie voor Gert-Jan Kobus, de jongere broer van Hermen, die aan de start komt met de gekende Skoda Fabia R5.

Kortom, er is een mooie internationale affiche in de maak, al zullen er ook heel wat lokale specialisten van de partij zijn. In Historic krijgen we al een toptreffen tussen Paul Lietaer met zijn Opel Ascona, PJ Maeyaert in zijn BMW M3 E30 en Stefaan Stouf in zijn Porsche 911 SC, met de Porschisten Geert Lacour en Lode De Keyser als outsiders. Bij de snelle Rally2’s doet Steve Bécaert in zijn thuisbasis Poperinge weer een gooi naar winst met de Ford Fiesta R5. De ideale referentie voor Jeoffrey Lerminez in zijn Ford Fiesta Rally2.

Wil je er ook bij zijn op de uitdagende proeven van de Station Le Seau Monteberg Rally, aarzel dan niet om je in te schrijven. Het reglement is te raadplegen op Sportity (code MBR2023). Ook toeschouwers die op zondag 7 mei van het spektakel willen genieten op de Monteberg, kunnen hun tickets (20 euro) al online bestellen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws