Geen geluk voor de jongeren

Drie jongeren gingen dit weekend de uitdaging van de Rally van Wallonië aan, maar het geluk stond dit weekend niet aan hun zijde. Geen enkele Junior haalde de finish.

Fraser Anderson nam zaterdagochtend meteen de leiding in handen, maar bij het begin van de tweede ronde liet de Brit zich verrassen. In Nettine-Mohiville ging hij met zijn Ford Fiesta Rally4 over de kop.  Een proef verder moest Maxim Decock zijn Opel Corsa Rally4 aan de kant zetten met een gebroken aandrijfas. Corentin Fiasse leek de zege in de schoot geworpen te krijgen, maar de Peugeot 208 Rally4 verscheen zondagochtend niet meer aan de start. 

Corentin Fiasse – Rallye de Wallonie 2023

“We kregen een straftijd van 5 minuten wegens het gebruik van een verkeerde… balpen voor het invullen van de bandenkaart. De  inkt, die niet uitwisbaar mag zijn, zou niet conform geweest zijn. Onze argumenten kregen geen gehoor en daarom beslisten we niet meer te starten,” aldus Corentin Fiasse.

Maxim Decock ging zondag wel opnieuw van start, maar opnieuw moest de Opel-rijder opgeven met een gebroken aandrijfas. “De Rally van Wallonië brengt me duidelijk geen geluk,” aldus Maxim. “Na onze zware sortie vorig jaar, breken we nu twee keer een aandrijfas. Dat overkwam me ook in Tielt. Er moet een ander probleem zijn, want dit is niet meer normaal…”

Hopelijk hebben de jongeren wat meer geluk in de Sezoensrally op 20 mei.

Klassement Junior BRC : 1. B. Verlinde & J. Dewilde 43 punten ; 3. L. Depotter 33 ; 4. L. Baudet 30 ; 5. P-M. Brasseur 28 ; 6. T. Heindrichs 25 ; 7. F. Anderson, A. Duville 18 ; 9. M. Decock 15 ; 10. L. Dhaene 14 ; 11. C. Fiasse 12 ; 12. T. Vronen 8 ; 13. V. Soupart 6 ; 14. N. Bruyneel 2

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws