Porsche bevestigd als het gevierde merk op het Goodwood Festival of Speed 2023

Goodwood is verheugd aan te kondigen dat Porsche de ereplaats inneemt op het Festival of Speed (13-16 juli), dat dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Het evenement valt samen met de viering door de sportwagenfabrikant uit Stuttgart van de 75e verjaardag van de creatie van zijn allereerste sportwagen – de 356.

“Porsche is een van onze trouwste en meest enthousiaste partners en steunt het Festival of Speed sinds 1995 en de Revival sinds 2010,” aldus de hertog van Richmond en Gordon. “Dit jaar wordt Porsche de eerste fabrikant die voor de vierde keer de Central Feature op het Festival of Speed creëert, wat het enorme succes van deze iconische fabrikant onderstreept nu we beiden een mijlpaal van 75 jaar vieren.”

Krishan Bodhani, CEO van Porsche Cars Groot-Brittannië, licht toe: “We zijn verheugd dat Goodwood ons deze schitterende kans biedt om onze passie te delen met liefhebbers, Porsche-fans en eigenaren hier in het Verenigd Koninkrijk.

“Zo’n 75 jaar geleden droomde Ferry Porsche van een sportwagen, een droom die met de 356 werd verwezenlijkt. Op dezelfde manier realiseerde The Duke 30 jaar geleden voor het eerst zijn droom van een uniek motorevenement. Het Goodwood Festival of Speed is daarom de perfecte omgeving om ons jubileum te vieren.”

Het Goodwood Festival of Speed presented by Mastercard is ’s werelds grootste automotive tuinfeest, tegen de spectaculaire achtergrond van Goodwood House in West Sussex, aan de zuidkust van Engeland.

De actie concentreert zich rond het uitdagende 1,16 mijl lange hillclimb parcours dat door het centrum van de locatie loopt. Het Festival of Speed staat bekend om het aantrekken van de meest zeldzame en opwindende raceauto’s en motoren ooit gemaakt, samen met een duizelingwekkende reeks legendarische coureurs en rijders, en het 30-jarig jubileum evenement in 2023 zal niet anders zijn. Het thema voor het Festival of Speed van dit jaar is ‘Goodwood 75′, met een speciale hillclimb partij die auto’s en motoren toont die sinds 1948 op Goodwood zijn verschenen.

Een parade van Porsche auto’s die de visie van het bedrijf door de jaren heen hebben helpen definiëren en begeleiden – op circuit en op straat – zal in actie komen op de Goodwood Hill.

Naast de opwindende actie op de heuvelklim, zullen statische tentoonstellingen en meeslepende displays op de Porsche stand zeker voor vermaak zorgen.

Het hart van het Festival of Speed wordt gevormd door de Central Feature sculptuur – ontworpen door kunstenaar Gerry Judah, die verantwoordelijk is voor veel van de ongelooflijke, natuurkundig uitdagende kunstwerken die speciaal voor het evenement zijn gemaakt. Meer details over deze sculptuur en de oude en nieuwe Porsche-auto’s die aan het Festival of Speed deelnemen, worden de komende maanden bekendgemaakt.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws