Succesvolle editie van de Balade LBB 2023

De Balade des Legend Boucles Bastogne, georganiseerd door de Royal Automobile Club de Spa vond afgelopen zaterdag op één dag plaats. Die editie 2023 werd een groot succes. Het weer was behoorlijk goed en dat maakte dat sommige deelnemers zelfs met open dak konden rijden. In het totaal reden zo’n 170 auto’s van vroeger en nu door de prachtige streek die elk jaar als decor dient voor de Legend Boucles @ Bastogne. Dat volstond om sommige deelnemers op ideeën te brengen…

Tussen de R.A.C. Spa en de Place McAuliffe is de band bijzonder hecht! Dat werd afgelopen zaterdag opnieuw bewezen, met een indrukwekkend deelnemersveld van 170 auto’s die vertrokken vanuit het hart van Bastogne, ter gelegenheid van een evenement zonder de minste notie van competitie, maar waar gezelligheid het sleutelwoord is en blijft…

“De organisatie verliep zeer positief”, aldus Pierre Delettre namens de Royal Automobile Club de Spa. “Deze dag met twee, of naar keuze zelfs drie etappes, spreekt zeer verschillende deelnemers aan. Iedereen kon zonder enige druk de grote lijnen van het parcours van de Legend Boucles @ Bastogne ontdekken en dat aan de hand van een roadbook dat echt gebruiksvriendelijk was. Er viel geen enkel incident te betreuren en sommige deelnemers deden er wat langer over dan verwacht, al was dat gewoon omdat ze wat meer pauzes hadden ingelast. Iedereen reed met de gezelligheid en het rijplezier in het achterhoofd. Dat is precies wat we met deze organisatie nastreven!”

Balade Legend Boucles Bastogne

Door Bastogne, La Roche-en-Ardenne, Houffalize en andere hotspots van de Legend Boucles @ Bastogne met elkaar te verbinden, heeft dit parcours van de Legend Boucles Bastogne 2023 duidelijk heel wat mensen begeesterd. “Allereerst zijn er zij die elk jaar aan de Legend Boucles deelnemen. Zij kunnen tijdens de Balade eindelijk de tijd nemen om het landschap te bewonderen en de charmes van de streek echt te ontdekken”, legt Eric Chapa, verantwoordelijke voor het parcours, uit. “Dan zijn er deelnemers die door de streek geïnspireerd worden en die nu ook aan de rally zelf willen deelnemen. En dan zijn er alle anderen, die de mogelijkheid hebben om aan het begin van het jaar echt te zien waaruit een evenement als onze Legend Boucles @ Bastogne bestaat, en die zich graag laten onderdompelen in een dergelijke sfeer…”

Laten we ook vermelden dat een dertigtal deelnemende crews ’s avonds ook de optionele lus, die enkele onverharde stukken omvatte, afwerkten en dat voor een nog intensere ervaring… Hierover zal binnen de R.A.C. Spa worden nagedacht met het oog op de volgende edities van de Legend Boucles Bastogne.

“Bovendien heeft ons evenement een echte toeristische impact”, aldus Pierre Delettre. “Veel deelnemers waren vrijdagavond al in de regio en verbleven in hotels, pensions en andere gîtes, en sommigen bleven zaterdagavond nog een nachtje langer. We zagen sommigen van hen ook op zondag rondlopen in het hart van Bastogne. En dan maakten al deze mensen er een erezaak van om te eten in de restaurants en brasseries van Bastogne en omgeving, zodanig dat ze soms later dan gepland vertrokken. De pauze in het bekende Parc à Gibier van La Roche-en-Ardenne werd zeer op prijs gesteld. Het illustreert perfect onze wens om tijdens onze verschillende evenementen samen te werken met de toeristische centra van de regio…”

U ziet, de Balade des Legend Boucles Bastogne is een event dat eenvoudig plezier voor amateurs en autoliefhebbers overstijgt. De afspraak is al gemaakt voor de volgende editie, in de lente van 2024…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws