Moood M Cup: Nog 3 wedstrijden te gaan

De Sezoensrally in Bocholt markeerde het ‘halfway point’ voor de RACB Moood M Cup seizoen 2023. Nog 3 wedstrijden te gaan, met komend weekend de Rally de Bertrix als enige nieuwigheid op de kalender.
De bijzonder drukke kalender en het verloop van het kampioenschap – waar Philip Lommers en Franky Boulat zich duidelijk hebben afgescheiden bovenaan het klassement – zorgden ervoor dat er slechts een handvol M Cup’ers de verplaatsing maken naar Bertrix.


Uiteraard zijn Philip Lommers en Franky Boulat van de partij. We vermoeden en hopen dat deze beide kemphanen zullen strijden tot de laatste manche in de East Belgian Rally zodat de nieuwe kampioen pas op het allerlaatste moment bekend wordt. Maar dit duo zal hun handen vol hebben met twee stevige concurrenten: Loic Pirot is terug van de partij na zijn motorbreuk in Tielt en aangezien het parcours van deze rally sterk vergelijkbaar is met dat van de South Belgian Rally verwachten we Loic zeker vooraan!

Ook Brecht Hoorne, die tot nu toe een zeer ongelukkig seizoen kende met 3 opgaves op rij terwijl hij telkens toptijden draaide, hoopt de eindmeet te halen met een sterk resultaat. We kijken ook uit naar het eerste optreden dit seizoen van Bert Truyens met de Compact. Tenslotte kondigde Sebastien Cammaerts op zijn Facebookpagina ook zijn deelname en debuut in de M Cup aan met zijn E46 M3, maar voorlopig ontvingen we zijn inschrijving nog niet. Er zullen dus zeker 5 en misschien 6 M Cup’ers over het startpodium rijden zaterdagavond. We wensen alle deelnemers een voorspoedige rally toe en roepen de supporters op om het veilig te houden langs de proeven!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws