Wervik is ideaal aperitief voor Ieper

Ondanks de concurrentie van de Rally van Bertrix, een nieuwkomer op de BRC-kalender, kan Scuderia Vervica wat de rally van Wervik betreft spreken van een ‘full house’. Net zoals in de vroegere jaren is deze wedstrijd de uitgelezen kans voor rijders die hun wagen nog eens aan een laatste test willen onderwerpen in het vooruitzicht van de Ardeca Ypres Rally. Interessant detail: Wervik, dat z’n verloop in 1 dag kent, telt zo’n 30 km meer tegen de klok dan de BRC-debutant, dat zijn wedstrijd uitrekt over 2 dagen…
Eén van de toppers aan de start in Wervik is Freddy Loix, met aan zijde Pieter Tsjoen, die een nieuwe Skoda Fabia R5 Rally2 komt testen in functie van Ieper. Hem meteen tot topfavoriet bestempelen zou de waarheid zeker geweld aandoen. De tegenstand van de Rally2-bolides zal zeker niet min zijn. Thuisrijder Davy Vanneste (VW Polo GTI Rally2)wil wat graag zichzelf opvolgen als winnaar van deze rally. En aast zeker op een soort sportieve revanche na zijn heel nipt verlies in de Monteberg.

Maar ook Bernd Casier (Ford Fiesta R5) en Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) willen zich op het voorplan werken. De Oost-Vlaming bezit natuurlijk meer wedstrijdritme dan Casier, maar de man het gelijknamige recyclingbedrijf mag je nooit zomaar afschrijven.

Vincent Verschueren moest zowel in Tielt als in Bocholt vroegtijdig de handdoek werpen, en hoopt nu vooral de Skoda Fabia het uitzingt tot aan de finish. Heel wat plaatselijke ogen zullen gericht zijn op Steven Dolfen, die zijn debuut viert aan het stuur van een Ford Fiesta Rally2. En dan is er Bjorn Syx, die deze week aankondigde dat hij een Citroën C3 R5 Rally2 aankocht. Zijn deelname is echter nog niet zeker, gezien vrouwlief één dezer dagen moet bevallen.


De weersgoden voorspellen zonnig en vooral droog weer, dus mogen de Porsches zeker niet uit het oog verloren worden. Kleppers als Andy Lefevere, Gunther Monnens en Tim Van Parijs kunnen zeker een aanspraak maken op een stekje in de top-10.
Hetzelfde kan gezegd worden van de toppers in de Historic-klasse. Favoriet is Paul Lietaer met de Opel Ascona 400 , maar de BMW-piloten Cedriek Merlevede , Pieter Jan Maeyaert en Didier Vanwijnsberghe kunnen voor flink wat weerwerk zorgen.


Maar ook in de verdere deelnemerslijst zien we heel wat interessante namen. Denken we maar aan de Fransman Victorien Heuninck met een snelle Mitsubishi Evo9. De strijd bij de R3-wagens met namen als Dominique Bruyneel en Bart Sobry, die beiden een Ford Fiesta voorrijden, en Pierre Davroux, die een Renault Clio Rally3 aan de start brengt.

Tussen de Opel Corsa’s Rally4 kan het een boeiend gevecht worden tussen Komenaar Maxim Decock, die ook al heel wat pech kende dit seizoen, en Tom Heindrichs, de stiefbroer van onze WRC-vedette Thierry Neuville, die Wervik verkiest boven de rally in eigen streek.


Zaterdag staat de eerste wagen op het podium, in de Graankorrel in Wervik, om 08u15. Er volgen vier ronden van telkens drie klassementsproeven, zijnde Geluwe (16,72 km), Wervik (9,60 km) en Kruiseke (9,10 km). Om 20 uur zou de nieuwe winnaar moeten gekend zijn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws