McLaren Racing viert 60e verjaardag met historische line-up op Goodwood Festival of Speed

Goodwood is verheugd te kunnen aankondigen dat McLaren Racing een indrukwekkende line-up heeft onthuld van auto’s uit haar lange en illustere racegeschiedenis tijdens het Festival of Speed presented by Mastercard. Het team zal daar zijn 60e verjaardag vieren, gepresenteerd door Official Primary Partner OKX. McLaren neemt een ongekende collectie mee om enkele van de meest iconische momenten uit de afgelopen zes decennia te markeren, samen met een spannende selectie van gedecoreerde piloten.

De fantastische collectie auto’s en piloten omvat Mika Häkkinen die terugkeert in zijn MP4/14A, die in 1999 het kampioenschap won, JJ Lehto in de MP4/23A-05, die in 2008 het kampioenschap won van Lewis Hamilton, en NEOM McLaren Extreme E-coureur Emma Gilmour die de heuvel opgaat in de Can-Am M8D-01 uit 1970. Emerson Fittipaldi rijdt met zijn M23-05 uit 1974 naast Emanuele Pirro die Prost en Lauda’s MP4/2B-03 bestuurt. De racewinnende MP4/4-01 uit 1988 wordt tentoongesteld samen met de NEOM McLaren Extreme E showauto en de Triple Crown showauto.

Goodwood is synoniem met McLaren als het testcircuit bij uitstek voor de oprichter van het team, Bruce McLaren. Het fortuin van het team werd daar gesmeed na het tragische overlijden van Bruce en Goodwood is een passende locatie om een eerbetoon te brengen aan de lange en succesvolle geschiedenis van het team en biedt fans de kans om deze autosporticonen van dichtbij en persoonlijk te zien.

Zak Brown, CEO van McLaren Racing: “Goodwood en het Festival of Speed hebben zo’n belangrijke plaats in de geschiedenis van McLaren. Het is in veel opzichten de plek waar ons verhaal begon, dus een passende plek om onze 60e verjaardag te vieren. Ik vind het geweldig om zo’n indrukwekkende selectie auto’s en coureurs mee te kunnen nemen om ons jubileum groots te vieren. Onze fans maken zo’n groot deel uit van onze geschiedenis; wat is een betere manier om hen te eren dan hen de kans te geven deze iconen van dichtbij te bekijken. Het worden vier fantastische dagen.”

De hertog van Richmond: “We zijn vereerd dat McLaren deze zomer naar het Festival of Speed komt om hun 60-jarig jubileum te vieren. In zo’n speciaal jaar voor het merk weet ik zeker dat onze fans het fantastisch zullen vinden om de grootste verzameling auto’s en coureurs uit de geschiedenis van McLaren ooit te zien. Terwijl we 30 jaar Festival of Speed en 75 jaar autosport op Goodwood vieren, kijken we ernaar uit McLaren te verwelkomen en een nieuw hoofdstuk te schrijven in onze lange en gedeelde geschiedenis.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws