Niels Reynvoet primus in Wervik!

Van de eerste tot de laatste meter hadden Niels Reynvoet en co Willem Verbeke (Citroën C3 R5 Rally2) de leiding in handen gehad van de 47e rally van Wervik.

Het Oost-Vlaamse duo opende met een kanontijd op de openingsproef in Geluwe, met bijna 17 km een serieuze kuitenbijter. Davy Vanneste (VW Polo GTi) kreeg meteen een draai om de oren van bijna 11 seconden, Freddy Loix (Skoda Fabia) moest meer dan 15 seconden incasseren en Vincent Verschueren, Bernd Casier en anderen verloren al 20 seconden en meer. Zeker geen toevalstreffer van Niels Reynvoet, want ook de rest van de eerste ronde nam hij alle besttijden voor zijn rekening. Pas in het begin van de tweede ronde kon Freddy Loix een eerste maal de neus aan het venster steken.

Voor de rest van de rally bleven Reynvoet en Loix de scratches onder elkaar verdelen, maar de posities bleven onaangeroerd. Uiteindelijk haalde de Citroën-piloot het met een verschil van 20.3 sec op Loix, die vooral blij was weer het nodige competitieritme te hebben opgedaan in functie van de Ardeca Ypres Rally binnen twee weken.

Vincent Verschueren leek lange tijd aanspraak te maken op het laagste podiumschavotje. Maar de pechduivel kwam nog maar eens om de hoek loeren. Een lekke band op de laatste klassementsproef met een wielwissel deed hem meer dan 7 minuten verliezen, met een fikse duik in het klassement en een zwaar ontgoochelde Vincent Verschueren als gevolg. Zo ging de derde plaats toch naar Davy Vanneste. De VW Polo-rijder had zich al op de derde plaats genesteld, tot ook een lekke band er anders over besliste voor de lokale piloot. De kloof met Verschueren leek te groot geworden om hem nog te belagen, maar de platvoet bij de concurrentie besliste er anders over.

Gunther Monnens nestelde zich met de Porsche 991 GT3 op de vierde plaats, al had dit heel wat voeten in de aarde met een wagen waarvan ongeveer halverwege de rally de stuurbekrachtiging het liet afweten.

Bernd Casier en Steven Dolfen, beiden op Ford Fiesta Rally2, waren tevreden dat ze weer wedstrijdervaring hadden opgebouwd in functie van Ieper. En voor laatstgenoemde was het een eerste positieve test met de wagen uit de Devleeschauwer-stal.

Victorien Heuninck nestelde zich met de Mitsubishi Evo9 perfect in het kielzog van de R5-wagens, maar een sortie in de laatste meters deed hem nog de handdoek gooien.

Paul Lietaer was met zijn zevende eindplaats terug de beste bij de Historics, en zag zijn BMW-concurrenten Cedriek Merlevede, Pieter-Jan Maeyaert en Didier Vanwijnsberghe allemaal vroegtijdig in het opgeverspark verdwijnen.

De top-10 werd verder bevolkt door Chris Debyser (Porsche 997 GT3), Tom Heindrichs (Opel Corsa Rally4) en Verschueren.

Stefaan Tjoens en Jeroen Vanhoutte speelden de ganse dag haasje-over in divisie 1-2. Het was dus wachten tot de laatste snelheidsrit om te weten wie er nu beste Mitsubishi-rijder ging worden. Maar in deze kp besliste een lekke band ook al over winst en verlies, in het nadeel van Jeroen Vanhoutte. Feit is wel dat Tjoens er in de komende rally’s een te duchten concurrent bijkrijgt.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws