Brecht Hoorne de snelste in de Moood M Cup

Onder een brandende zon en tropische temperaturen vond afgelopen weekend de Rally de Bertrix plaats. Deze rally promoveerde voor het eerst naar BRC-niveau en werd ook opgenomen als nieuwe rally op de kalender van de Moood M Cup. Voor de wedstrijd werd het aantal M Cup deelnemers nog gereduceerd van 5 naar 4, toen de co-piloot van Loic Pirot vlak voor de wedstrijd werd opgenomen in het ziekenhuis. We wensen hem uiteraard een spoedig herstel toe!
Op zaterdagavond kregen de deelnemers 3 proeven voorgeschoteld. Philip Lommers opende het sterkst, maar Brecht Hoorne diende hem meteen van antwoord op kp 2 en 3. Met een kanontijd op kp 3 zou Brecht Hoorne als achtste algemeen gaan rusten met 22 tellen voorsprong op Philip Lommers en 31 tellen op Franky Boulat, die toen al tijd had verloren met een kapot stuurhuis.
De tweede dag zou echter bijzonder slecht van start gaan voor Brecht Hoorne. Al op kp 1 reed hij lek en besloot hij om verder te rijden op de velg. Desalniettemin verloor hij daar 2 min 8 sec op de scratch en zijn mooie voorsprong smolt weg als sneeuw voor de loden zon. Vanaf toen besloten Brecht en co-piloot Ward Hanssens alles op alles te zetten. Met 5 toptijden (telkens ook in de top 10 algemeen) vochten ze zich terug en konden ze op de allerlaatste kp alsnog de zege afsnoepen van Philip Lommers. Een meer dan verdiende overwinning en een mooie revanche voor een tot nu toe tegenvallend seizoen! Philip Lommers moest zich tevreden stellen met de 2e stek, maar doet een bijzonder goede zaak voor het kampioenschap. Zijn grootste rivaal Franky Boulat leek namelijk op weg naar het laagste podiumschavotje, tot een breuk aan de ophanging op de allerlaatste proef hem toch nog naar de kant dwong. Slechts 1 puntje dus voor Franky in plaats van 12, waarmee ze meteen ook hun joker van het schrapresultaat hebben verbruikt. Zo schoof Bert Truyens nog op naar P3, zijn allereerste podiumfinish in de M Cup.
De teams gaan nu een verdiende zomerpauze tegemoet en zullen terug present tekenen voor de Omloop Van Vlaanderen begin september!

Info en foto: Moood M Cup

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws