Twee dagen testen voor het FIA Cross Car seizoen begint

Zij die zich hadden ingeschreven voor de FIA Cross Car Academy Trophy 2023, een kampioenschap dat is gelanceerd door de Fédération Internationale de l’Automobile, werden twee weken geleden uitgenodigd om deel te nemen aan de tweedaagse shakedown.

Op de eerste dag werden de zes deelnemers uitgenodigd bij LifeLive voor een presentatie van het bedrijf en de Cross Car Academy Trophy door Thierry Neuville. Ze konden kennismaken met de werkplaats en het hele ecosysteem dat is opgezet rond het kampioenschap waarin ze gaan racen. Daarna was het tijd voor elke coureur om zijn eigen cross car in te stellen: de stoel, het stuur, de pedalen, de versnellingspook en de handrem aanpassen, … zodat iedereen het comfort vond dat nodig is om het seizoen goed te beginnen.

Tweede dag op het circuit

Op de tweede dag en nadat alle nodige aanpassingen waren gedaan, werden de coureurs uitgenodigd om hun cross car te testen op het kartcircuit van Spa-Francorchamps, op slechts een paar kilometer van de LifeLive werkplaats. Het doel was om vertrouwd te raken met het TN5-chassis, voor degenen die er nog niet vertrouwd mee waren, om de laatste afstellingen van de rijpositie te maken, om te testen of de mechanica goed werkte en om ervoor te zorgen dat alles klaar was voor de eerste ronde van het kampioenschap.

Ze zijn nu helemaal klaar voor de start van het seizoen! De eerste ronde vindt over twee weken plaats in Matschenberg in Duitsland, van 23 juni tot 25 juni. Er zijn op dit moment negen deelnemers voor het seizoen 2023, maar de inschrijvingen zijn nog open en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Wacht niet langer om deel te nemen aan het geweldige Cross Car Academy Trophy-avontuur!

Contact LifeLive for more information: info@life-live.be

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws