ROWE Racing wint met BMW de 24H Spa

Philipp Eng, Nicholas Yelloly en Marco Wittmann stuurden de M4 GT3 van ROWE Racing naar de overwinning in de 24 uur van Spa. Daarmee bezorgden ze BMW de 25ste zege in de Ardense klassieker, de eerste sinds 2018.

De #98 van ROWE Racing startte de race van op de 26ste plek nadat het team niet tot in de SuperPole raakte. Gestaag werkte het trio zich een weg naar voor en na halfweg koers waren zij BMW’s beste kans op een overwinning, nadat zowel de #998 zusterauto als de #32 van het Belgische WRT uitvielen na contact.

Een slimme strategie – optimaal gebruik makend van de laatste Full Course Yellow en Safety Car neutralisatie – bracht de BMW rond zondagmiddag aan de leiding. Een positie die zowel Wittmann als Eng in hun laatste stints niet meer zouden afgeven. ROWE Racing zegevierde zo voor de derde keer in Spa, na winst in 2016 en 2020.

Met 11 seconden achterstand kwam de #88 Mercedes van het AKKODIS ASP Team als tweede over de finish. Die auto – bezet door Marciello/Boguslavskiy/Gounon – veroverde de tweede plek in de wedstrijd met nog 3 uur op de klok, maar konden de leiders niet meer aanvallen.

Met een derde plek voor de #17 Scherer Sport Audi van Engstler/van der Linde/Thiim was het volledige podium bezet door Duitse merken.

Onze landgenoot Laurens Vanthoor greep nét naast een podiumplek en finishte met z’n Manthey teamgenoten Kevin Estre en Julien Andlauer vierde in de #92 Porsche. Op zich nog een knap resultaat, gezien die auto de race finishte met stevige schade aan de achterkant.

Ook de vijfde plek was voor een Porsche, de #96 van Rutronik Racing met Preining/Heinrich/Olsen. Maxime Martin pakte met teamgenoten Valentino Rossi en Augusto Farfus de zesde plek in de #46 BMW van Team WRT. Ook op P7 vinden we nog twee landgenoten. Frédéric Vervisch en Gilles Magnus – die de #11 Audi van Team Comtoyou deelden met Christopher Haase.

Ferrari hoopte om in Spa de ultieme tripel te kunnen scoren na winst in zowel Le Mans als op de Nürburgring, maar die droom wel al sne. De eerste Ferrari 296 GT3, de #71 van Fuoco/Rigon/Serra, kwam pas als elfde aan.