Antoine Biesheuvel neemt handschoen op tegen Paul Lietaer

Naast de GTC Rally, staat zaterdag ook de NED Historic Rally op het programma. Deze wedstrijd voor het Nederlands Historic rallykampioenschap eindigt zaterdag na twee ronden van 4 proeven. Rond de klok van 22h30 zal de winnaar op het podium in Achtmaal gehuldigd worden.

In totaal komen 22 wagens aan de start van de NED Historic Rally, in het spoor van Eep Borgers, die de wedstrijd zal openen met zijn gekende Opel Astra. Topfavoriet is Paul Lietaer, de 66-jarige Belg die erg spectaculair en snel is met zijn Opel Ascona 400. Net zoals vorig jaar, heeft Lietaer een druk weekend in het vooruitzicht, want na de finish van de NED Historic Rally moet hij meteen terug naar West-Vlaanderen, waar hij de volgende ochtend aan de start staat van de TBR Rally in Oekene. Lietaer is nog altijd even gedreven en snel als een jonge rallyrijder van 18 jaar. Een fenomeen.

Antoine Biesheuvel lijkt de belangrijkste kanshebber te zijn om de Opel-rijder van de zege te houden. Voor Biesheuvel is het al een overwinning dat hij aan de start kan staan zaterdag in de late namiddag, na zijn zware klapper in de Vechtdalrally.
“Het is ongelofelijk wat het team heeft gepresteerd de voorbije dagen,” vertelde Antoine. “Op anderhalve week is de BMW M3 E30 helemaal opnieuw opgebouwd. De schade was enorm. Er moest plaatwerk gemonteerd worden, de wagen is opnieuw gespoten en het team van Mats van den Brand heeft de mechaniek op anderhalve dag weer ingebouwd. Een ongelofelijke inspanning waardoor wij zaterdag aan de start kunnen komen van de GTC Rally.”
Een topresultaat van Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg zou de ideale manier zijn om het werk van hun team te verzilveren.

Achter het snelle duo, strijden Marco Geeratz en Jef van Hooft, oud-winnaar in Historic in Achtmaal, een onderling Lancia Delta Integrale-duel uit. Een duel waarin Jeroen van Eerd zich met zijn mooie Toyota Celica GT-Four ST205, een wagen uit hetzelfde tijdperk, zich zou moeten kunnen meten.

Peter Mangnus en dochter Denise willen voor eigen publiek hun vertrouwde Talbot Sunbeam Lotus graag aan de finish brengen. De titelverdediger in Historic kent de baantjes van de Nacht van Achtmaal als geen ander, al was Wim Coremans er al vanaf de eerste editie van de Nacht van Achtmaal bij. Onze trouwste deelnemer start opnieuw met zijn gekende BMW M3 E30.
Nog streekrijders zijn Daan Ossenblok uit Etten-Leur met zijn Opel Manta, Ben Huijbregts met zijn originele Ford Capri V6 en Jochem Huijbregts in de BMW M3. Zij willen zichzelf, maar ook hun talrijke supporters vermaken met mooie passages.

Geniet zaterdag niet alleen van de GTC Rally, maar zeker ook van de NED Historic Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws