Rally Luxemburg: Winst voor Marijan Griebel

Enkele landgenoten zakten af naar het Groothertogdom Luxemburg, om daar de rally van Luxemburg te rijden. Van bij de aanvang was het duidelijk dat het een strijd zou worden tussen de Duitser Marijan Griebel(Skoda Fabia), Charles Munster (Hyundai i20 N) en Kris Princen, die terug de Citroën DS3 WRC van onder het stof had gehaald.

Zowel Griebel als Munster hadden even de leiding in deze wedstrijd, maar naar het einde toe werd het nog een pure secondenslag. Bij het ingaan van de laatste ronde van vier klassementsproeven had de Hyundai-piloot nog een voorsprong van een goede 7 seconden op Griebel. Maar deze laatste zette alles op alles, en met scratchtijden op rij wist hij uiteindelijk te zegevieren met 4″1sec voor op de jongste telg van de familie Munster.

Kris Princen reed zich naar een verdienstelijke derde plaats, weliswaar op een minuut van de winnaars, maar wel na een inactiviteit van meerdere maanden. De top-5 werd rondgemaakt door Dennis Rostek(Skoda Fabia) en Steve Fernandes, die na Gilles Pyck in Ieper, hier nu ook de sterkte van zijn FS Motorsport-Hyundai bewees.
Andere Belgen in de top-10 waren Frederik Vandeloock (BMW M3 E46) en Tom Heindrichs (Opel Corsa Rally4). De Ford Escort RS 2000 rijders Samuel Burnon en Reiner Feltes waren goed voor respectievelijk plaats 14 en 17, terwijl Joe Plattes zijn Renault Clio Rally5 naar een27e eindplaats reed. Tussen de opgevers onder andere Steve Coussaert (Citroën C2 S1600), tweemaal lek en slechts één reservewiel aan boord, en Nicola Peiffer, na een sortie met zijn Citroën C2 R2 Max.

Foto Charles Munster: Ardeca Ypres Rally.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws