Mooi volk aan de start van de 3de editie van de East Belgian Rally VHRS

Met een dertigtal inschrijvingen voor het VHRS Regularity gedeelte van de East Belgian Rally 2023, naast het grote deelnemersveld van het Belgian Rally Championship, ziet alles er goed uit voor de organisatoren van het evenement in Sint-Vith, de A.M.C. Sankt Vith en de Tieltse Automobielclub. En wat de regularity betreft, zijn er een aantal interessante nieuwigheden…

Terwijl de winnaar van de editie van 2022, Alexandre Delhez, schittert door afwezigheid in Saint-Vith, is zijn co-piloot Baptiste Gengoux er wel, aan de zijde van Yves Deflandre. En voor één keer zal de Luikenaar niet achter het stuur van een Porsche 911 of 944 aan de start verschijnen, maar achter het stuur van een BMW 323i E21. De nieuwe witte 911 is klaar voor Portugal en de oranje wordt gerestaureerd,” vertelt Yves Deflandre. Starten in een BMW is een primeur voor mij en ik ben gemotiveerder dan ooit…”.

De winnaars van de eerste editie van de East Belgian Rally in VHRS-modus, Gaëtan Schoonbroodt en François Gehlen, wisselen ook van motor. Nu de welbekende en zeer efficiënte Ford Escort Mk1 verkocht is, zal het duo met een Alfa Romeo Giulia Super uit 1974 proberen een tweede overwinning trachten te behalen. Ook hier is de uitdaging interessant…

Zullen deze nieuwe cocktails René Georges en Robert Vandevorst (Volkswagen Golf GTi), de bronzen medaillewinnaars van vorig jaar, een plezier doen? Het duo behoort zeker tot de favorieten, samen met Claude Ninane en Christophe Simon (Opel Kadett C), Alain Lamberty en Chrisitian Herne (Opel Ascona B) en François Destrée en Frédéric Van Rijckevorsel (Volvo Amazon), Alain Collée en Didrik Mortier (Alfa Romeo GT Bertone), Benoit en Denis Regnier (BMW 323i E21), de Opel Ascona van Didier Gathy en Freddy Cara, en zelfs Denis Bernard en ‘lokale held’ Lucien Letocart (Volkswagen Golf GTi). Bjorn Clauw, die de afgelopen maanden vaak te zien was met Julie Kenis, rijdt dit keer samen met Sam De Wolf in een Porsche 924.

De categorie VHRS 50 wordt ook intens, met deelnemers die rijden aan een maximale gemiddelde snelheid van 50 km/u. Dominique Dufrasne en Isabelle Dogne (BMW 323i E21) zullen zeker hard moeten werken om Patrice Simon en Christian Bernard (Porsche 924), Mario Varrewaere en Pablo Cracco (Nissan Synny GTi), Thierry en Michael Demortier (Saab 99), Alain Dominiczak en Julien Libioul (Triumph Dolomite Sprint), evenals Alain Neutelers en Guy Hardenne (Saab 99 EMS) te verslaan. De familie Thibaut, met Michel en Gilles samen bestuurd door respectievelijk Stéphane Szücs en François Souka, neemt deel met hun Mazda 323’s. Het veld wordt gecompleteerd door de Audi 80 GTE van Luc Mulders en Pierre Marnette.

Aanstaande zaterdag zullen de deelnemers aan de East Belgian Rally VHRS Regularity hun evenement te betwisten op het volledige BRC parcours, met drie passages over de klassementsproeven, die regelmatigheidsproeven zijn geworden, van Büllingen, Bütgenbach, Amel en Saint-Vith.

(foto via persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws