Veel spanning in de merkencups

Niet alleen de strijd voor de overwinning zal zaterdag erg boeiend zijn in de East Belgian Rally. Ook in de drie merkencups staat er veel op het spel tijdens deze voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

In de Moood M-Cup is de East Belgian Rally de allerlaatste wedstrijd. Door het spel van de schrapresultaten, is de leidersplaats van Philip Lommers minder voordelig dan men zou kunnen denken. Franky Boulat heeft zelfs aan een tweede plaats genoeg om de titel te pakken, ook al zou Lommers winnen. Opgeven of buiten de top 5 finishen, maakt de BMW-rijder uit Lommel meteen kampioen.
Het kan dus nog alle kanten op, zeker omdat er altijd wat gebeurt op de proeven van de East Belgian Rally. Vorig jaar ging Franky Boulat zelfs van de baan, maar na een herstart pakte hij toch de titel. Mats Van den Brand is ook van de partij met de BMW M3 E36 waarmee hij vorig jaar deze manche van de M-Cup overklaste.

Philip Lommers

In de Stellantis Motorsport Rally Cup staan er nog drie manches op het programma, want in de Spa Rally zijn dubbele punten te verdienen. Er wordt opnieuw een duel verwacht tussen de Oostenrijkse leider Julian Wagner en de Duitser Marijan Griebel. In St-Vith komt ook Bjorn Satorius aan de start. Satorius werd afgelopen weekend tweede algemeen in de Hellendoorn Rally met een Ford Fiesta Rally2, maar in St-Vith start hij met een Opel Corsa Rally4. In eigen streek wordt ook veel verwacht van Tom Heindrichs, eveneens met een Opel Corsa. Nog een kanshebber is Steve Fernandes, terwijl Harry Bouillon zijn rentree maakt na zijn sortie in de Sezoensrally.

Lander Depotter

In de Clio Trophy Belgium is de East Belgian Rally de grote finale van het seizoen. Voor de gelegenheid krijgen ze het gezelschap van Junior-kampioen Jonas Dewilde en van Loïc Dumont, de copiloot van Tom Rensonnet, die dit seizoen een programma afwerkte in het WRC.
Benieuwd of ze zich kunnen mengen in de kopgroep, waarin we uitkijken naar het duel tussen leider Lander Depotter en dichtste achtervolger Pierre-Manuel Brasseur. Xavier Dekeyser mikt opnieuw op een podiumplaats, net als Lyssia Baudet en Nard Ippen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws