Viktor Vranckx racet tegen zijn helden bij debuut in Nitrocross

Het is weinigen gegeven om tegen zijn helden te racen maar voor onze landgenoot Viktor Vranckx is het een ‘dream come true’ want in het weekend van 09 en 10 december 2023 debuteert hij in de topklasse van Nitrocross waar hij het zal opnemen tegen de besten in de discipline.

VMV Racing stapt over naar Nitrocross en doet dat met twee wagens in de elektrische topklasse waarvan dus eentje voor Viktor Vrankx die dat weekend in Zuid-Californië start in FC1-X.

“De ongelooflijke prestaties van de FC1-X en dat in combinatie met de wereldklasse van de andere piloten is Nitrocross ongetwijfeld de meest opwindende uitdaging in mijne carrière tot dusver. Nitrocross is het beste van de wereld en ik beschouw velen van hen als mijn helden en ik kan bijna niet geloven dat ik de kans krijg om tegen hen te racen,” aldus een geweldig enthousiaste Viktor Vranckx.

Met 1070 pk beschikt de wagen over het potentieel van high-performance elektrische voertuigen en Vranckx kon deze reeds testen op het iconische circuit van Höljes in Zweden. “Ik heb nog maar korte tijd in de wagen gezeten maar ik weet nu al een beetje wat de mogelijkheden zijn,” laat Viktor weten.

VMV Racing teambaas Bert Vranckx liet bijkomend nog weten dat zijn team deze nieuwe uitdaging graag aangaat. “De circuits van de serie, de aandacht van de media, de festivalsfeer van het evenement en het bereik van de sociale media maken van Nitrocross een ongeëvenaard evenement. Nitrocross is de volgende evolutie van de motorsport en wij vinden het geweldig om daar deel van uit te gaan maken.”

(foto’s met dank aan Thrill One Sports & Entertainment)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws