Volg alles van East Belgian Rally op Facebook en televisie

Op zaterdag 23 september vormt de East Belgian Rally de 11de en voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Kan Maxime Potty in Sankt-Vith zijn eerste Belgische titel veroveren en daarmee de jongste kampioen ooit worden in het Belgisch kampioenschap? Het belooft in elk geval een spannende strijd te worden op de 12 uitdagende, erg snelle en technische klassementsproeven. Je moet niets missen van de actie, want zes van de 12 proeven worden live in beeld gebracht tijdens de BRC Live uitzendingen op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC.

Na de shakedown van gisteren, spreken we vrijdag in de late namiddag met enkele van de tenoren in de BRC Studio. Wie start met vertrouwen, wie zal de kat uit de boom kijken of wie gaat meteen in de aanval? Je hoort het tijdens de BRC Persconferentie die vrijdagavond uitgezonden wordt op de Facebookpagina van het kampioenschap.

Op zaterdag volgen zes BRC Live Shows, waarbij we rechtstreeks actiebeelden brengen vanaf de klassementsproeven, dronebeelden en interviews door vliegende reporter Kristof Klinkers bij de finish van de proef met de rijders. In de studio worden de beelden en tijden geanalyseerd door onze presentatoren Vincent Franssen en Hugo Van Opstal.

In de drie lussen brengen we telkens de eerste proef van de ronde, Büllingen, een proef van 12,05 km (8h48, 13h13 en 17h38), en de laatste, St-Vith, goed voor exact dezelfde lengte van 12,05 km (10h55, 15h20 en 19h45). Zo vernemen we na de start of na de service of eventuele aanpassingen aan de afstellingen positief uitpakken en op het einde van de lus maken we telkens een balans op van de ronde. De eerste show begint trouwens al om 8h40. We zijn live bij de finish van de wedstrijd in St-Vith, waar de titelstrijd mogelijk definitief beslist wordt.

Na de live uitzendingen op sociale media, volgt op zondag 24 september de uitgebreide samenvatting op Sporza (omstreeks 17h35), met die avond nog nieuwsflitsen in Sportweekend en in 100% Sport op Tipik (RTBF2).
Op 26 September wordt ’s avonds de review clip online gelanceerd op sociale media, waarna de officiële samenvatting van 24 minuten vanaf 28 september wereldwijd uitgezonden zal worden. In eigen land op Sport 10 (1/10, 20h), in Nederland op Ziggo Sport (29/9) en RTBF Auvio (29/9). De officiële samenvatting is wereldwijd te zien in meer dan 100 landen, van de Verenigde Staten tot het Midden-Oosten, van Afrika tot Australië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws