Jos “the boss” naar de leiding in East Belgian Rally

In de tweede ronde van de East Belgian Rally heeft Jos “the Boss” Verstappen zijn tempo verhoogd, waardoor hij zijn achterstand van 4”7 heeft omgebogen naar een voorsprong van 4”4. Met vier snelste tijden op rij, heeft hij Cédric Cherain onder druk gezet, want de Luikenaar wil zijn titelambities kracht bijzetten met een overwinning in de Oostkantons.
“In de tweede ronde zal het wel een beetje harder gaan. In de eerste ronde moest ik het parcours ontdekken en hebben we bepaalde nota’s wat nauwkeuriger gemaakt. We gaan in de aanval,” had Verstappen voorspeld en hij heeft woord gehouden met vier snelste tijden op rij. Benieuwd naar de reactie van Cédric Cherain, die bij de finish van KP 8 bekende dat hij niet veel sneller kan.
Niels Reynvoet ging de tweede ronde afwachtend in. “Ik denk dat het niet verstandig is om overdreven risico’s te nemen om Cherain of Verstappen te passeren. Daarvoor ken ik de proeven niet goed genoeg. Ik ga mijn eigen tempo rijden.”

Niels Reynvoet

Dat deed Reynvoet ook en het levert hem voorlopig een mooie 3de plaats op, 23”9 achter leider Verstappen en 27”4 voor Charles Munster, stevig vierde met de tweede Hyundai i20 N Rally2 van BMA. Een prima resultaat voor de 22-jarige Charles Munster die voor de eerste keer de East Belgian Rally rijdt met een Rally2. Tobias Brüls was na de eerste ronde nog in gevecht met Munster, maar de thuisrijder zag zijn achterstand oplopen tot 17”6. De zesde plaats blijft in handen van Bastien Rouard, die het gevoel had maximaal aan te vallen: “Misschien ben ik zelfs aan het forceren, want de tijden volgen niet… Misschien moet ik wat zuiverder rijden.”
De Hyundai-piloot zal moeten uitkijken voor Gert-Jan Kobus, die genaderd is tot op 1”4. De jongere broer van oud-winnaar Hermen, amuseert zich op het snelle parcours, ook al ontdekt hij de Pirelli-banden op de Skoda. Emile Breittmayer, die kampte met een nukkige elektronica in zijn Skoda, Jaroslav Koltun en Nicola Stampaert maken de Top 10 vol.
In de M-Cup is de beslissing gevallen. Nadat in de eerste ronde Philip Lommers over de kop ging, knalde deze keer Franky Boulat in het decor. Door zijn opgave gaat de titel in de M-Cup toch naar… Philip Lommers, die voor de eerste keer de M-Cup wint.

Amaury Molle

In de GT is Amaury Molle op weg naar de zege, en de titel, met zijn Alpine A110 RGT. Christophe Daco is tweede. In de Stellantis Rally Cup rijdt Tom Heindrichs voor eigen publiek aan de leiding.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws