Junior BRC: Indrukwekkende prestatie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In de East Belgian Rally streden de jongeren in de eerste plaats voor hun klassement in enerzijds de Stellantis Motorsport Rally Cup en anderzijds in de Clio Trophy Belgium.
De wedstrijd werd van start tot finish gedomineerd door Tom Heindrichs. In eigen streek reed hij niet alleen 2’43” weg van zijn dichtste achtervolger bij de Juniors, maar hij reed ook de internationale referenties Julian Wagner en Marijan Griebel naar huis.
“Ik ben bijzonder blij met de tijden die we vandaag gereden hebben. Ik had dit zeker niet verwacht. In de eerste ronde kon ik een klein verschil maken omdat ik een hardere compound gebruikte voor de banden vooraan,” vertelde Tom Heindrichs, de halfbroer van Thierry Neuville die ook in het Belgisch kampioenschap Cross Car de kleuren van Lifelive verdedigt.
De tweede plaats ging naar Maxim Decock, ook al met een Opel Corsa Rally4. “We hebben een mooie wedstrijd gereden, maar Tom was een klasse apart. Ik werd hier voor de eerste keer genavigeerd door Tom Buyse, omdat mijn vaste navigator Bert Feys om medische redenen forfait moest geven. Hopelijk kunnen we in Spa weer samen rijden, al wil ik Tom zeker bedanken voor zijn invalbeurt.”
De derde plaats ging naar Lander Depotter, met een minimaal verschil van 7”4 op Pierre-Manuel Brasseur, die door een foutje bij het inklokken een minuut straftijd kreeg. Daardoor won Depotter ook de Clio Trophy. “Ik was vandaag niet de snelste met een Clio Rally5, maar er zijn in de rallysport ook andere regels die het resultaat kunnen bepalen. Toen ik een mooie voorsprong had na die straftijd, heb ik die marge gecontroleerd,” verklaarde Depotter.
Pierre-Manuel Brasseur was furieus en zwaar ontgoocheld. “Nee, ik heb geen fout gemaakt en mijn navigator ook niet, daar ben ik zeker van. Alleen zijn we machteloos tegen het woord van een official…”
Op de allerlaatste proef wipte Brasseur nog voorbij Benjamin Bosseloir naar de vierde plaats. De zesde plaats van Loïc Dumont was ook een aangename verrassing. “Na het seizoen als navigator van Tom Rensonnet in het WRC, reed ik hier nog eens zelf met een Clio Rally5, puur voor het plezier. Ik heb me echt geamuseerd en na 2 jaar niet gereden te hebben ging het vlotter dan ik had verwacht.”
Lyssia Baudet werd in de kleuren van het RACB National Team zevende. “Dit was een heel mooie afsluiter van ons seizoen. We hebben de wedstrijd afgesloten zonder schrammetje op de auto en zonder foutje. Bovendien maakte ik in elke ronde progressie,” vertelde Lyssia, die hoopt op een vervolg in de nationale driekleur, tevreden.
Corentin Fiasse werd 8ste, voor… kersvers kampioen Jonas Dewilde, die voor de gelegenheid de Renault Clio Rally5 testte van Orfys. “Ik moet zeggen dat ik de overstap van de Rally4 naar de Rally5 moeilijker vond dan verwacht. Met de Clio Rally5 moet je nog zuiverder rijden dan met de Rally4, want je hebt niet het vermogen om na de bocht meteen weer snelheid te maken. Waarschijnlijk zal ik volgend jaar mijn titel verdedigen en af en toe misschien eens proeven van een Rally3…”

Klassement Junior BRC (na 11/12 manches): 1. J. Dewilde 120; 2. L. Depotter 65; 3. T. Heindrichs 60; 4. P-M. Brasseur 55; 5. M. Decock 51; 6. L. Baudet 48; 7. B. Verlinde 43; 8. A. Duville 37; 9. L. Dhaene 35; 10. C. Fiasse 34; 11. B. Bosseloir 28; 12. Th. Vandeputte 23; 13. Anderson (GB) 18; 14. N. Bruyneel 10; 15. Th. Vronen 8; 16. L. Dumont & V. Soupart 6

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws