Opsplitsing Divisie 1/Divisie 2 in het Kroon-Oil BRC 2024

Nog voor de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 in de Spa Rally, die verreden wordt op 25 en 26 november, onthult de BRC Promotor, in samenspraak met de RACB, de grote lijnen van het kampioenschap van 2024. Het kampioenschap wordt gesplitst in Divisie 1 en Divisie 2, zoals dat reeds 2 maanden geleden werd beslist.

Voor meer duidelijkheid wordt het kampioenschap gesplitst in Divisie 1 en Divisie 2. In Divisie 1 staan 7 rally’s op de kalender. In de eindafrekening mogen de deelnemers hun 6 beste resultaten laten meetellen, waarbij ze maximaal 1 resultaat kunnen inbrengen behaald in een vooraf genomineerde manche van Divisie 2. Dus, uit maximaal 8 genomineerde wedstrijden (7 Divisie 1 en 1 Divisie 2), worden de 6 beste resultaten weerhouden.

In Divisie 1 scoren de klasse RC2, RC3, RC4, RC5 en RGT punten, net zoals dit jaar in het Kroon-Oil BRC.

In het Junior BRC tellen de 5 beste resultaten, behaald in 6 vooraf genomineerde wedstrijden, waarbij maximaal 1 resultaat behaald mag zijn in Divisie 2. De Junior-kampioen zal als beloning een interessant bandenpakket krijgen, net als de best geklasseerde Junior met een wagen van klasse RC5. Daarover later meer details.

Wat de keuze van de wedstrijden in Divisie 1 betreft, werd rekening gehouden met een optimale spreiding, zowel geografisch als op de kalender, en met de rapporten van dit seizoen.

Net zoals dit seizoen, opent de Rally van Haspengouw (24/2) het seizoen in Divisie 1, waarna in april de Rally van Wallonië (27-28/4) de eerste tweedaagse wedstrijd op de kalender is. Het specifieke gemengde parcours van de Sezoensrally (18/5) vormt een uitdaging in de maand mei, waarna de eerste helft van het seizoen wordt afgesloten met de Ardeca Ypres Rally op 22-23 juni. Na de zomerpauze wordt de tweede helft van het seizoen ingezet met de A&D Omloop van Vlaanderen (6-7/9) in Roeselare, gevolgd door de East Belgian Rally in Sankt-Vith (28/9) en de grote finale van het seizoen in de Spa Rally op 23 en 24 november.

Kortom, een kalender die optimaal gespreid is over het jaar. De deelnemers kunnen hun programma daarnaast nog uitbreiden met één vooraf gekozen Divisie 2-manche.

De BRC Promotor en de RACB werken aan een boeiende kalender in Divisie 2. Daarover binnenkort meer. We kunnen al wel aankondigen dat er per wedstrijd in D1 en D2 heel wat banden te winnen zijn, terwijl er ook in alle klassen premies te verdienen zijn in de vorm van kortingen op de inschrijvingen voor een volgende wedstrijd. Om een deelname aan het nationaal kampioenschap nog interessanter te maken, wordt er ook een daglicentie ingevoerd in verschillende klassen.

Kortom, achter de schermen wordt door de BRC Promotor, de Federatie en hun partners hard gewerkt om de deelnemers een aantrekkelijk en interessant Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024 aan te bieden. Een kampioenschap dat garant staat voor een hoog niveau en spanning, met een maximaal aantal titelkandidaten.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws