Vincent Verschueren: gebruik maken van de weersomstandigheden

Vincent Verschueren en corijder Mathieu Vynckier kijken reikhalzend uit naar de 6 Uren van Kortrijk van komend weekend. In de Skoda Fabia Rally2 van SXM Competition hopen ze nog een laatste keer te schitteren dit seizoen.
Traditiegetrouw sluit Vincent Verschueren het seizoen af in de 6 Uren van Kortrijk. Voor de zesvoudige winnaar is de wedstrijd in meerdere opzichten speciaal. “De 6 Uren van Kortrijk is voor mij toch wel een belangrijke wedstrijd”, vertelt hij. “Ik heb hier al veel mooie resultaten behaald en tegelijk is het ook een thuiswedstrijd voor veel sponsors. En natuurlijk nam ik hier vorig jaar afscheid van Godrive, wat mentaal heel erg moeilijk was. Misschien was dat wel de moeilijkste wedstrijd van mijn carrière.”
Dit weekend vormt Vincent opnieuw duo met copiloot Mathieu Vynckier, die hem voor het eerst navigeerde in de Rally van Wervik. “In Wervik konden we al even kennismaken met elkaar, maar ik denk dat we nu wel beter voorbereid zullen zijn”, gaat Vincent verder. “Dankzij Mathieu leer ik ook veel nieuwe mensen kennen. Dat brengt automatisch ook een nieuwe dynamiek in het team. Ik wil het in elk geval zo goed mogelijk doen voor Mathieu en kijk er enorm naar uit.”
“In Wervik hadden we meteen een goeie klik dus besloten we al snel om opnieuw samen te werken voor Kortrijk“, zegt Vynckier, uitbater van café Stradivarius waar na de wedstrijd een afterparty doorgaat. “De 6 Uren van Kortrijk is speciaal voor Vincent als recordhouder, maar ook voor mij omdat het mijn thuiswedstrijd is. Uiteraard droom ik er van om die eens te kunnen winnen. We zullen proberen om zo hoog mogelijk te eindigen, maar het wordt zeker niet makkelijk. Het is duidelijk dat Niels Reynvoet scherp staat momenteel, al is hij zeker niet de enige om mee rekening te houden.”
Ook Vincent ziet titelverdediger Niels Reynvoet als topfavoriet. “Niels verkeert momenteel in heel goede vorm en heeft een sterk seizoen achter de rug. Voor mij is hij toch wel de te kloppen man voor dit weekend. Verder kijk ik ook wel uit naar Melissa Debackere en Davy Vanneste. Zij zijn altijd wel sterk in Kortrijk. En dan zijn er zeker nog Bjorn Syx en Gilles Pyck, die hun wagens verder ontdekken en alsmaar sneller worden.”
Om de strijd aan te gaan met hun Skoda Fabia Rally2 van de eerste generatie hoopt het duo dan ook een bondgenoot te vinden in de weersomstandigheden. “We hebben misschien wel de oudste Rally2 van het pak. Het is geen excuus, maar dat maakt het er zeker niet gemakkelijker op. Ik zal moeten gebruik maken van de weeromstandigheden en hopelijk spelen die is ons voordeel“, aldus Vincent Verschueren.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws