1030 pk sterke Ferrari SF90 XX Stradale vestigt nieuw ronderecord

Vandaag werd bekend gemaakt dat Ferrari vorige maand, op 16 oktober, de snelste ronde ooit op Fiorano met een straatauto heeft gereden. De tijd van slechts 1:17.309 minuut, geklokt door de 1.030 pk sterke Ferrari SF90 XX Stradale – de nieuwe limited-series special edition op basis van de SF90 Stradale – markeert een nieuw record voor gehomologeerde straatauto’s.

De auto werd bestuurd door Raffaele de Simone, Ferrari Head of Development Test Driving, en was uitgerust met lichtgewicht koolstofvezel velgen en Michelin Cup2R-banden. De geklokte recordtijd betekende een verbetering van 1,4 seconde ten opzichte van de tijd die eerder met de oorspronkelijke auto, voorzien van het Assetto Fiorano-pakket en dezelfde banden, werd gereden.

Wie de-e SF90 XX Stradale wil bewonderen kan dit vanaf volgende maand want vanaf 15 december staat deze snelle bolide in het Ferrari Museum in Maranello, in combinatie met een kleine expositie met informatie en inzichten over de auto en het record.

Weetje … van 0 tot 100 km/uur doet de 1.030 pk sterke Ferrari SF90 XX Stradale in 2,3 seconden en 6,5 seconden tot 200 km/uur. De topsnelheid bedraagt 320 km/uur.

(foto’s met dank aan ‘Regional PR Support Ferrari)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws