Circuit Zolder innoveert met digitale veiligheidsvlaggen

Het iconische circuit in het Limburgse Heusden-Zolder is al meer dan 60 jaar gastheer voor diverse auto- en motorsportraces. Om de veiligheid te optimaliseren heeft Circuit Zolder nu geïnvesteerd in wat men noemt digitale veiligheidsvlaggen. Dit betreffen ‘Grade 2 led panelen’ van MYLAPS, in samenwerking met Time Service & MYLAPS Sports Technology, die strategisch over het circuit werden geplaatst met het gevolg dat piloten direct en gepast kunnen reageren.

Bijkomende voordelen zijn dat de panelen veel beter zichtbaar zijn dan de wapperende vlaggen, hoe hard die lieve baanpost ook zijn of haar best doet en dat die baanposten veel beter geplaatst kunnen worden over het volledige circuit wat de algemene veiligheid vanzelfsprekend alleen maar ten goede komt.

(foto’s met dank aan facebook Circuit Zolder & MYLAPS Sports Technology)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws