G&A Motors schittert in Legend Boucles met Guino en Julie Kenis

Na 2 intense wedstrijddagen op een uitdagend en verraderlijk parcours, goed voor 15 regelmatigheidsritten, waarvan de laatste vijf volledig op onverhard door de bossen in de omgeving van Bastogne, eindigden Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde op amper… 4 luttele seconden van de overwinning in de Legend Boucles @ Bastogne. Het duo met de BMW 325i E30 in de kleuren van G&A Motors reed een fantastische inhaalrace, na een lekke band op de allereerste proef op zaterdag.
“Misschien was ik te gretig om aan het seizoen te beginnen,” vertelt Guino Kenis. “Na amper 3 km reed ik lek, waardoor we 1’40” verloren op de allereerste proef. We waren tijdens de verkenningen nochtans gestopt in die bocht om te kijken hoe diep ik kon snijden. Maar, door zo diep te snijden, raakte ik met het buitenste wiel de rand van de baan. Daar reed ik de band lek. De overwinning leek verkeken, maar we bleven voluit gaan en rukten mooi op in het klassement.”
Zaterdagavond kende de 325i wat problemen met een sensor en de software.
“De mecaniciens zijn ’s nachts terug naar Turnhout gereden om een andere sensor op te halen. Die hebben ze die nacht nog gemonteerd en om 7 uur hebben ze de motor nog afgesteld. Niet op een testbank, maar op de weg. Ik miste een beetje koppel onderin, maar het vermogen hoog in de toeren was uitstekend. Ik moest mijn rijstijl een beetje aanpassen om het potentieel van de motor optimaal te benutten. De eerste RT van zondag verliep nog stroef, maar daarna ging het steeds beter. Ik heb de ganse dag maximaal aangevallen op het onverhard. Het was echt genieten. We hebben ons terug in de wedstrijd geknokt en na een foutje van Stefaan Stouf zijn we uiteindelijk op 4 seconden gestrand,” vertelt de BMW-dealer. “Natuurlijk ben je dan een beetje ontgoocheld, maar ik ben trotser op deze 2de plaats dan op die van vorig jaar. Hier heb ik samen met Bjorn Vanoverschelde twee dagen keihard voor gestreden. We hebben een geweldige Legend Boucles beleefd, zeker omdat mijn dochter Julie ook een erg knappe 6de plaats behaalde in de Classic 65.”

Dochter Julie Kenis beleefde ook een topweekend in Bastogne. Samen met navigator Bjorn Clauw scoorde de jongedame uit Beerse een knappe 6de plaats in de sterk bezette categorie Classic 65, een categorie waarin de Belgische top in regelmatigheidsrally’s aan de start stond. Na een 22ste plaats in 2022 en een 20ste in 2023, is deze 6de plaats de bevestiging dat Julie Kenis en Bjorn Clauw de aansluiting hebben gemaakt met de kopgroep in deze discipline.


“Ik ben jaren heel actief geweest in de paardensport. Mijn papa vroeg me regelmatig of ik niet eens wilde proeven van autosport, maar ik hield de boot af. Tot hij me drie jaar geleden voor Kerstmis een deelname aan de Legend Boucles @ Bastogne cadeau deed. De rest ken je. Het virus heeft me te pakken en ik amuseer me geweldig in de autosport. Naast regelmatigheidsrally’s heb ik vorig jaar een erg mooi seizoen gereden op circuit,” vertelt de 27-jarige Julie, die sinds een maand van autosport haar job heeft gemaakt bij Circuit Zolder als Race Organisation Manager.
“De Legend Boucles @Bastogne, dat is een zware wedstrijd in dit genre, omdat de gemiddelde snelheid hoger ligt op de afgesloten regelmatigheidsritten en omdat de proeven er zwaar bij liggen. Het is een slopende wedstrijd voor de auto. Daarom moet je een perfect geprepareerde wagen hebben, wat met onze G&A BMW 325i het geval was, en je moet lekke banden en foutjes vermijden. Verder kon ik rekenen op mijn ervaren navigator Bjorn Clauw en als pilote was de uitdaging natuurlijk ook groot, zeker op de onverharde proeven zondag. Alles klopte dit weekend. Ik ben heel blij en trots op deze zesde plaats in een startveld van 89 wagens in Classic 65,” besluit Julie Kenis.

Foto: Met dank aan K.Vermylen-Letihon.be-J.Pannenkoecke

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws