Volg de Haspengouw op Facebook, radio en televisie

Vanaf 8h gaat de Rally van Haspengouw van start. De openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship belooft weer razend spannend te worden. Het goede nieuws is dat je niets van het spektakel moet missen, want de Rally van Haspengouw is uitgebreid live te volgen op de Facebookpagina van het kampioenschap, via de Rallyradio en natuurlijk ook op televisie.

Vrijdagnamiddag werden de Rally2 en RGT-teams voorgesteld op de Grote Markt in hartje Sint-Truiden. De rallybolides vielen duidelijk in de smaak bij de rallyfans die talrijk op post waren, maar ook bij de toevallige passanten die in Sint-Truiden aan het shoppen waren.

Zaterdagochtend om 8h gaat de wedstrijd van start. Er staan 3 lussen van 4 proeven op het menu: Boekhout, Gelmen, Halle-Booienhoven en Gingelom. Van de 12 proeven op het programma, zijn er 6 volledig live te volgen via de BRC Live Shows, die te volgen zijn op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Live actiebeelden, prachtige dronebeelden, enkele live onboard camera’s en interviews met de toppers aan de finish, worden afgewisseld met analyses en reacties van de presentatoren in de studio. De finale van de wedstrijd, de powerstage van Gingelom (18h15-18h45), is trouwens ook live te volgen op RTBF Auvio.

Op zondagnamiddag brengt VRT Sporza een uitgebreide samenvatting van 15 minuten van deze 26ste Rally van Haspengouw. Een samenvatting die ook te zien zal zijn op RTBF Auvio. Sportweekend en 100% Sport op Tipik brengen een nieuwsitem, waarna er een highlights clip gelanceerd zal worden op sociale media. De officiële reportage van 24 minuten zal vervolgens nationaal en wereldwijd te bekijken zijn in meer dan 100 landen, in België (Sport 10 en Eclips TV), Nederland (Ziggo Sport), maar ook in de Verenigde Staten (Distro TV), het Midden-Oosten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Afrika en via Motorvision TV zelfs in meer dan 100 andere landen. Je moet niets missen van deze Rally van Haspengouw, waar je ook bent.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws