FIA World Rallycross Championship maakt kalender 2024 bekend

Het FIA World Rallycross Championship heeft vandaag de kalender voor het komende seizoen voorgesteld, een seizoen waarin vooral wordt uitgekeken naar de langverwachte nieuwe ‘Battle of Technologies’. Voor het eerst in de geschiedenis van de World RX zullen de RX1e wagens, die twee jaar geleden werden geïntroduceerd, samen aan de start staan met de RX1.

De kalender telt met races in Sweden, Hongarije, België, Portugal en eentje ‘Down Under’ in Australië vijf weekends maar wordt voorafgegaan door een weekendje in Frankrijk enkel voor de Euro RX. Wel is men er voorlopig nog niet uit of er nog een zesde event aan de kalender toegevoegd kan worden want na Portugal zou het kunnen dat men nog een verplaatsing richting Azië maakt, maar daar zijn de gesprekken nog volop voor bezig.

Onthouden we vooral dat het FIA World Rallycross Championship in het weekend van 17 en 18 augustus te gast is in Mettet voor de World RX of Benelux.

(foto boven met dank aan Red Bull Content Pool)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws