Rallypeloton strijkt terug neer in Boezinge

Woensdagavond 19 juni wordt het terug een groot rallyfeest in Boezinge bij Ieper. Dan immers organiseert de Ardeca Ypres Rally opnieuw een shakedown in Boezinge. Naamsponsor Noël Franklin zal samen met elf andere lokale ondernemers zorgen voor de randanimatie. Het volksfeest of noem het een pure Vlaamse kermis, doet terug zijn intrede in het sasdorp.

De coronacrisis, het WK-gebeuren en de wegenwerken in Boezinge zorgden ervoor dat Boezinge even uit het wedstrijdbeeld verdween. “Na vele jaren afwezigheid misten we Boezinge wel een beetje”, vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “We wilden daarom proberen het dorpsfeest terug te brengen. Stad Ieper was meteen gewonnen voor het idee, want door de wegenwerken is er lange tijd weinig activiteit geweest in de dorpskern.”

Vroeger was deze testrit enkel voorzien voor de deelnemers aan de Ypres Historic Rally. 19 juni zullen alle deelnemers richting Boezinge kunnen kiezen. “De bedoeling is dat alle wagens deze shakedown mogen rijden, ook de deelnemers aan de Divisie 2-wedstrijd”, gaat Penasse verder. “Bovendien is deze test inbegrepen in het inschrijvingsgeld. We mikken dus op heel wat deelnemers. We rijden opnieuw van 18 uur tot 22 uur op een parcours van zo’n vier kilometer. De start en de finish zullen iets verder liggen dan vroeger.”

Ook de Qualifying Stage en bijhorende shakedown in Nieuwkerke blijven op het programma staan. “Het wordt steeds moeilijker om aparte testritten te organiseren. De shakedown is dan ook een ideale testgelegenheid voor de deelnemers aan de Qualifying Stage in Nieuwkerke op donderdag.”

Twaalf lokale ondernemers engageerden zich om mee de sfeer van vroeger terug te krijgen in Boezinge. “Ik ben als kind opgegroeid met de shakedown en het was altijd een feest”, zegt Laurens Kinget van Noël Franklin, het HR-bedrijf dat naamsponsor wordt van de shakedown. “We kunnen nog niet alles verklappen, maar we zullen voor heel wat randanimatie zorgen met de aanwezigheid van onder meer dj’s, danseressen en een deel BV’s. Hopelijk het startschot voor een rallyfeest in Boezinge voor vele jaren.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws