Pieter-Jan-Michiel Cracco: Gek om met zo’n Porsche te rijden

Eén van de vaste deelnemers aan de TAC Rally is toch zeker wel Pieter-Jan Michiel Cracco. Vorig jaar was dit voor PJM meteen het grote debuut met de Porsche 991 GT3.

“Die eerste rally was echt niet normaal” reageert de man van Jobfixers Rallyteam. “Meer dan 600 pk’s onder je voeten is best impressionant. Soms dacht ik wel, man, je moet echt gek zijn om met zo’n wagen rond te toeren. Als je de eerste honderden meters van een klassementsproef de wagen op toeren jaagt, dan wordt je echt in je zetel geduwd. De eerste 30 kilometers in iedere wedstrijd betekent toch wel weer werken en wennen. Maar gaandeweg werden de resultaten beter, met een zege in de RGT-klasse tijdens de Omloop van Vlaanderen als hoogtepunt. We zeggen zeker geen neen tegen nog eens een avontuur met een Rally2, maar voor mij mag dit nog enkele jaartjes “on hold” staan.”

In de stoeterij White and Moore Stables in Zedelgem werd de Porsche 991 voor dit seizoen voorgesteld. “Naast Tielt start ik samen met Jordy Cruys nog in de Monteberg, Mille Miglia, Ieper en Staden. De ORC Rally betwist ik dan met Jasper Vermeulen. Maar Jordy en ikzelf gaan ook nog een ander avontuur aan, na een zwaar debuut vorig jaar. We gaan immers terug een zevendaagse, zeg maar niet te onderschatten tocht doen, eind september-begin oktober, in de Raid Albania met onze enduro-motor.”

Wat verwacht het duo Cracco-Cruys nu van komend seizoen? “Eerst terug wat wennen aan de Porsche, maar we hopen toch op enkele mooie resultaten. We dachten dat die RGT-klasse veel minder bezet was dan de Rally2 klasse, maar er komen altijd maar Porsches bij. En met niet de minste tegenstanders, als je weet dat we dit seizoen ook moeten knokken tegen kleppers als Patrick Snijers en Gunther Monnens.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws