Verschueren op ontdekkingsjacht bij droog weer in de TAC Rally

De TAC Rally wordt dit weekend de tweede BK-afspraak van het seizoen voor Team Godrive. Samen  met corijder Mathieu Vynckier hoopt Vincent Verschueren er opnieuw een stap in de goede richting  te zetten met de Citroën C3 Rally2.

Na een moeilijke Rally van Haspengouw kon Vincent de nieuwe wagen verder ontdekken tijdens een  testdag in Sivry, enkele dagen later gevolgd door de Short Rally van Moorslede. “Het waren zeker twee  productieve dagen”, vertelt de C3-rijder. “Het gevoel was zeker niet slechter dan na de Rally van  Haspengouw, maar er zit absoluut nog een pak potentieel in. Natuurlijk hebben we enkel nog maar in  slecht weer kunnen rijden. Ik kijk er dan ook naar uit om de wagen in droog weer te ontdekken. De  weersvooruitzichten voor dit weekend zien er in elk geval goed uit. Ik hoop dat de shakedown op  donderdag ons al goed op weg kan helpen met de afstellingen.

De TAC Rally is de enige overblijvende manche in het nieuwe Divisie 2-kampioenschap waar de Rally2- rijders nog belangrijke BK-punten kunnen scoren. “We wilden aanvankelijk de Aarova Rally nomineren  als Divisie 2-manche omdat we de wagen tegen dan al beter zouden kennen”, gaat Vincent verder.  “Door het wegvallen van die rally valt de keuze nu automatisch op Tielt. Het is trouwens erg jammer  dat er niet meer in Oudenaarde wordt gereden, zeker voor onze vele lokale sponsors en supporters. Op  die manier is de TAC Rally een beetje mijn nieuwe thuisrally geworden. In principe zou die voor mij geen  geheimen meer mogen kennen. Toch heb ik door mijn vroege opgave van vorig jaar bepaalde gewijzigde KP’s nog niet gereden en ook dit jaar zijn er proeven vernieuwd. Zoiets juich ik enkel maar  toe.”

Vincent Verschueren – Rally van Haspengouw 2024

Verschueren, die de TAC Rally won in 2017 en 2022, beseft dat hij dit jaar niet tot de absolute  topfavorieten behoort. “Ik verwacht zeker niet dat ik Cédric Cherain en Niels Reynvoet zal kunnen  volgen. Beiden halen een hoog niveau en zitten al van vorig jaar in een goed ritme, terwijl ik dat nog  wat moet zoeken. Het zal sowieso opbouwen worden gedurende de dag en dan zien we wel waar we  uitkomen. Als ik in de loop van de wedstrijd een paar keer hun tijden zal kunnen benaderen, zal ik al  heel tevreden zijn”, besluit Verschueren.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws