Kurt Braekevelt snelste BMW en winnaar Divisie 2

Kurt Braekevelt mocht met opgeheven hoofd het strijdperk van de TAC Rally verlaten. Als primus in de MATS M Cup, en de beste in de Divisie 2, mocht de BMW-piloot dus best tevreden zijn. Zijn wedstrijdverhaal:

“Deze keer waren we veel beter uitgerust dan voor de Haspengouw rally, en was ons kopje een stuk beter om aan de wedstrijd te beginnen . Al was de start zaterdagmorgen zeer stressvol. Ik had namelijk mijn Hans-systeem vergeten aan te doen, en net voor de start nog moeten gaan zoeken achter een Hans. Gelukkig kon ik bij Vada Racing terecht en met nog 25 seconden voor de inkloktijd kwam ik aan de eerste proef.

We starten wel met een strak tempo maar ondervonden meteen dat we mis gegokt hadden met de achterbanden. Wouter Lievens en Mats Van den Brand hadden hardere rubbers gekozen en bleken de juiste keuze gemaakt te hebben, we konden onmogelijk het tempo volgen. Dus schade beperken was de boodschap om dan na de service ook hardere te monteren. Toen Mats een foutje maakte en uit de wedstrijd verdween nog voor de eerste service bleek dat we reeds 20 sec verloren hadden op Lievens.

We hadden na de bandenwissel meteen een goed gevoel in de wagen en zetten onze eerste scratch van de dag neer, al was dat maar 1.6 sec sneller dan Lievens. De proef erna opnieuw de scratch met 1 sec verschil, niet genoeg om op die manier de 20 sec goed te maken. Maar misschien wel genoeg om Wouter wat druk te geven. En de volgende proef maakte hij inderdaad een foutje, waardoor we plots virtueel leider werden. Met dan nog 2 keer de snelste tijd in de Cup te zetten gingen we terug naar het wagenpark als leider, met 36 sec voorsprong op Thierry Cokelaere. Dus de laatste ronde was het vooral aan ons om het hoofd koel te houden. We reden nog een snelle tijd om zo onze voorsprong naar bijna 1 minuut uit te bouwen op de 2de Mcupper. Daarna hebben we de laatste proeven niet meer aangevallen en onze eerste plaats gecontroleerd. Met een zalig gevoel in de wagen en voor ons team na zo lang niet meer competitief geweest te zijn in de Mcup . Dank aan Peter , Gino , Dominiek, Luc en M&m voor alle steun en hulp de laatste jaren, en ook dank aan co Nico om mij perfect te navigeren over de Tieltse wegen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws