2WD Trophy: Olivier Leroy stuurt zijn Clio naar de zege

De deelnemers aan de 2WD Trophy reden in de Rally van Wallonië de Divisie 2-wedstrijd. Ze werkten dus enkel de 11 klassementsproeven op zaterdag af, goed voor 102,59 km tegen de chrono.
In de eerste ronde nam Laurent Vanton het commando in handen met zijn Renault Clio R3. Hij nam zelfs de leiding in de D2-wedstrijd voor Jérôme Septon in een Peugeot 208 Rally4 en met 43″6 voorsprong op Bruno de Wilde, zag het er goed uit, maar bij het begin van de tweede ronde ging de gaskabel stuk. Bruno de Wilde kon maar twee proeven genieten van de leidersplaats, want even verder brak… de versnellingsbak. Een onderdeel dat hem al eerder parten speelde.
Vanaf dat moment nam Olivier Leroy de leiding over. De 44-jarige piloot uit Jodoigne gaf de leidersplaats niet meer uit handen en won met 1’21” voorsprong op Geoffrey Horward.
“Deze overwinning doet deugd, want het was vijf jaar geleden dat ik nog met de Renault Clio gereden had,” aldus de partner van Daphné Henry, gekend als vroegere copilote van Lyssia Baudet. “In het begin was de set-up van de auto nog niet optimaal en stelselmatig kreeg ik meer vertrouwen. We gaan nu bekijken of we nog meer manche van de 2WD Trophy gaan rijden,” aldus winnaar Olivier Leroy.
Dat gaat Geoffrey Horward in elk geval wel doen. De Clio-piloot werd mooi tweede in de Rally van Wallonië: “We hebben onze achterstand vooral opgelopen in de eerste ronde. Het was jammer dat de wedstrijd zo kort was. We hebben plannen om ook de East Belgian Rally en de Spa Rally nog te rijden.”
Dimitri Marion, streekpiloot uit Durnal, reed voor de eerste keer op nationaal niveau, dankzij de betaalbare formule van Divisie 2 en de 2WD Trophy. Ondanks dat hij wat last had van motorstoringen in zijn Ford Fiesta R2T, werd hij mooi derde, voor Pascal Demarche en… de leider in de tussenstand, Eddy Buntinx met de Saxo waarmee hij al rijdt sinds 2003. “We hebben heel voorzichtig de proeven afgewerkt, want binnen drie weken staat mijn thuisrally, de Sezoensrally, op het programma,” lachte Eddy Buntinx.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws