Nederlandse Clio Trophy te gast in Bernard Degroote Monteberg Rally

Op 5 mei wordt tijdens de Monteberg Rally de tweede wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy 2024 verreden. Zes Nederlandse equipes maken de stap over de grens en krijgen daar naast elkaar, ook te maken met Belgische concurrentie.

De familie Klein Kromhof verschijnt in België niet aan de start waardoor Ben van de Laar en Willem Wouter Overbeek uit mogen gaan maken wie er met het eremetaal vandoor gaat in de Rally3 klasse. Van de Laar neemt een bak vertrouwen mee na zijn sterke tweede plaats in de Zuiderzee Rally terwijl Overbeek daar in het zicht van de finish strandde. Vorig jaar was Overbeek echter bloedsnel in de Omloop van Vlaanderen die niet ver bij de Monteberg Rally vandaan wordt verreden en vergelijkbaar is qua karakter.

Ben Van de Laar

Een bijzondere verschijning op de startlijst is de equipe Jim van den Heuvel / Jouri Dockx. Van den Heuvel is de initiatiefnemer van de Motul Clio Rally Trophy en kruipt op de Monteberg weer eens zelf achter het stuur van een snelle Clio Rally3. Van den Heuvel is niet ingeschreven voor de Trophy en zal dus geen punten scoren maar vormt wel een mooie graadmeter voor de overige deelnemers. Jouri Dockx staat wel ingeschreven voor de Trophy maar zal dit weekend geen punten scoren om de strijd om het kampioenschap niet te beïnvloeden.

In de Rally5 gaat de strijd tussen vier Nederlandse equipes en een Belgische. Alexander Derez en Barbara Vromman schreven zich ook in voor de Motul Clio Rally Trophy en doen dus mee voor de punten in hun thuisrally. De ervaren Belg maakt dit jaar na 20 jaar BMW de overstap naar de Renault Clio Rally5 en haalde eerder dit jaar al een mooie tweede plaats in de klasse in de sterk bezette Short Rally van Moorslede. De West-Vlaamse wegen kennen geen geheimen meer voor Derez en hij zal dan ook een geduchte concurrent zijn voor de Nederlandse deelnemers.

Alexander Derez

Nard Ippen en Mark Bierbooms ruilen de rest van het seizoen van stoeltje waardoor Ippen het stuur weer in handen neemt. De punten die zij scoorden in de Zuiderzee Rally vervallen daardoor maar ze kunnen de wedstrijd wel als schrapresultaat aanmerken. Ippen heeft inmiddels al de nodige ervaring op de Belgische wegen en werd afgelopen weekend ijzersterk tweede in de Rally de Wallonie die voor de Belgische Clio Trophy meetelt.

Nard Ippen

John Coumans en Renaldo Lier openden het seizoen met een podiumplaats in de Zuiderzee Rally en zijn erop gebrand dat resultaat op zijn minst te evenaren. Daarvoor zullen ze de nummers vier van de openingswedstrijd, Esmee den Hartigh en René Bril, achter zich moeten houden. Dat zal niet makkelijk worden, vorig jaar was de Omloop van Vlaanderen hun sterkste wedstrijd en zij werden onlangs geselecteerd voor het KNAF-talentenprogramma om hun progressie te onderstrepen. Elbert Deij en Nadia Muilwijk maken de startlijst compleet. Na een valse start in Zuiderzee Rally, waarbij lekke banden roet in het eten gooide, is de vice-kampioen van 2023 uit op revanche.

De Monteberg Rally is de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy en de enige op buitenlandse bodem. De wedstrijd vindt plaats op zondag 5 mei in de omgeving van Poperinge, België. Na 11 proeven, over in totaal 122 kilometer, worden de deelnemers aan het begin van de avond gehuldigd op de Grote Markt in het centrum van Poperinge.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws