Derde manche van de MATS-performance M Cup in Sezoensrally

Komend weekend staat de streek rond Bocholt weer in het teken van de Sezoensrally. Deze wedstrijd blijft de enige rally in het land waar de deelnemers ongeveer 30% onverhard voor de wielen geschoven krijgen. Dat geeft deze BRC manche een uniek cachet en veel piloten appreciëren deze rally dan ook enorm. Ook de Mats Performance M Cup deelnemers kunnen al jaar en dag genieten van de maaskiezel en dat is in 2024 niet anders: 11 teams schreven zich in en die stellen we graag even aan u voor.

Frederik Vandeloock

Van de top 3 in het kampioenschap tekenen enkel Kurt Braeckevelt en Frederik Vandeloock present. Zij mikken ongetwijfeld op een hoge notering om zo een mooie puntenoogst mee huiswaarts te nemen.

Philip Lommers

Dat duo zal ongetwijfeld weerwerk krijgen van Patrick Diels en Philip Lommers. Beide piloten kennen de wedstrijd goed en hoeven hun snelheid niet meer te bewijzen.

Jesse Monnens

Als outsider durven we ook Jesse Monnens te vermelden: hij rijdt in zijn achtertuin en maakte in het verleden al indruk met een minder krachtige wagen. Maar zijn Compact bleek voorlopig geen betrouwbare partner, hopelijk staat dame Fortuna deze keer wel aan zijn zijde.

E-J Masquelier

Gregory Vanovertveldt zal de ontgoocheling van de opgave in de TAC willen doorspoelen, hij kan ook een goede zaak doen in het kampioenschap aangezien er 3 piloten die boven hem geklasseerd staan er deze keer niet bij zijn. Datzelfde geldt voor E-J Masquelier die ex aequo met Gregory staat: hij zet zijn leerweg in de M Cup verder.

Dany Claesen

Dany Claesen zal ongetwijfeld zijn ontmoeting met een dikke boom van vorig jaar willen rechtzetten met een mooie eindklassering. Wim Muilwijk – de enige buitenlandse vertegenwoordiger – startte zijn seizoen in de TAC, hij hoopt om beter te doen dan zijn 6e plaats. We kijken tenslotte ook uit naar de prestaties van Bert Bosmans en Johnny Louies. Beide heren startten nog niet in de MCup dit seizoen maar zijn beiden meer dan vertrouwd met het parcours.
Succes aan alle teams en hou het veilig!

Bron: MATS-performance MCup

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws