Volg de Sezoensrally LIVE op Facebook en TV

Morgen wordt de Sezoensrally, de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1, gereden in en om het Noord-Limburgse Bocholt. Het is een atypische wedstrijd in het Belgisch rallykampioenschap, want geen enkele andere wedstrijd heeft een parcours dat voor 30% uit onverhard bestaat. Spektakel verzekerd op de typische maaskiezel. Het levert ongetwijfeld weer mooie beelden op die uitgebreid live te zien zullen zijn op de sociale media en op televisie. Zaterdagavond om 19h30 wordt de powerstage, de allerlaatste proef van de wedstrijd, Veldhoven, live uitgezonden op Sport 10 (kanaal 131 op Proximus TV en 218 op Telenet) en op RTBF Auvio.

De Sezoensrally opende gisteren met een shakedown van 13 tot 19h, waarna enkele teams het ’s avonds tegen elkaar opnamen tijdens een padeltoernooi op serviceterrein De Damburg. De overwinning ging naar het Hyundai-duo Cédric Cherain en Damien Withers, zij wonnen van John Wartique en Maxime Andernack. De gebroeders Munster wonnen de kleine finale.

Vandaag worden enkele tenoren uitgenodigd voor een interview in het kader van de BRC Persconferentie. Ze vertellen over hun ambitie, hun ervaring op de shakedown en hun verwachtingen voor de wedstrijd. Die persconferentie zal in de loop van vandaag, vrijdag 17 mei, online te bekijken zijn op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

De Sezoensrally gaat op zaterdag 18 mei van start om 8h. In totaal staan drie lussen van vier proeven op het programma, goed voor 12 klassementsproeven en 139 km tegen de klok. Zes van deze klassementsproeven zijn rechtstreeks te volgen in de BRC Live Shows die uitgezonden worden op de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC. Tijdens de Live Shows worden live actiebeelden vanaf de proef, live dronebeelden en interviews aan de finish met de rijders, afgewisseld met analyses in de studio door onze twee commentatoren, Pierre Robert en Hugo Van Opstal.

In de eerste Live Show volgen we openingsproef Goolder, met 14,30 km de langste proef van de wedstrijd, vanaf 8h26. Na de eerste servicebeurt op De Damburg, zijn we Live bij KP Gerdingen (9,90 km) om 10h53. In de tweede ronde zijn we live bij KP Brueghel (9,13 km) om 13h06, gevolgd door de tweede doortocht in Gerdingen om 15h02. In de slotronde zijn onze camerateams Live aan het werk op KP Brueghel om 17h15. De powerstage, de laatste proef van de wedstrijd, is deze keer KP Veldhoven (13,13 km), waar we live de ontknoping van de wedstrijd volgen. Op deze proef scoren de vijf snelste rijders trouwens nog bonuspunten. De laatste BRC Live Show, om 19h30, is live te volgen op Sport 10 en RTBF Auvio, naast de Facebookpagina van het Kroon-Oil BRC.

Na de wedstrijd zal de Sezoensrally uitgebreid op televisie worden gebracht, te beginnen met de ruime samenvatting op VRT Sporza op zondagnamiddag (15h15). ’s Avonds volgen nieuwsitems over de Sezoensrally in Sportweekend op Een en in 100% Sport op Tipik.

Vanaf maandag 20 mei wordt de officiële review clip gepubliceerd op de sociale media en de officiële samenvatting volgt kort daarna. Die reportage van 26 minuten is te bekijken in binnen- en buitenland, van Sport 10 en RTBF Auvio in België, Ziggo Sport in Nederland, tot Distro TV in de USA, Motorvision (+100 landen), Fox Sport Racing (Canada), Arena TV (7 landen in Oost-Europa), PX Sports (Zuid-Amerika), MotoRRacing (Frankrijk), enz. Ook Motorsport.tv zendt de samenvattingen via WebTV.

Kortom, waar je ook bent in de wereld, je zal kunnen genieten van het geweldige spektakel van deze 47ste Sezoensrally..

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws