Belgische delegatie in Nederlandse ELE Rally

De 59e ELE Rally in Nederland zal vandaag en morgen weer als tweedaagse rally verreden worden rondom Eindhoven. De rally bestaat uit 15 klassementsproeven op 7 verschillende locaties.

Ongeveer 170 km op wedstrijdsnelheid gaan over uitdagende landelijke wegen, verharde en onverharde wegen en we eindigen in het donker op de publieksproef.

Op vrijdag wordt er om 18:26 uur gestart vanaf het Kerkplein in Son, waarna klassementsproeven Helmond en Lierop verreden worden. Na een service worden deze klassementsproeven nogmaals in het donker verreden; de eerste equipe zal om 23:30 uur de auto in het wagenpark zetten.

Op zaterdag wordt er dan weer gestart om 12:37 uur vanaf het Kerkplein in Son nadat de auto’s eerst service hebben gehad. De winnaar wordt even voor 23:00 uur op het finishpodium op het Kerkplein in Son verwacht.

Naast de Nederlandse top zien we ook heel wat Belgische co-piloten de landsgrenzen oversteken. Robin Buysmans probeert Roger Hodenius te leiden naar een zo dicht mogelijke ereplaats in de Skoda Fabia RS Rally2. Hetzelfde kan gezegd worden van Thijs Ozeel die de nota’s leest naast Richard Pex in een gelijkaardige Skoda Fabia. Xavier Schene is de enige Belg die zelf het stuur in handen neemt. Zijn strijdwapen: een Ford Fiesta ST.

Maar er is ook “girl power” om onze tricolore te verdedigen. Yani Goffart neemt plaats in de Renault Clio RS Rally5 van Maikel Verkade, Anouck Preda zit naast Paul Allerts in een gelijkaardige Clio en Elien Verhaeghe neemt de taak van co voor zich in de Mitsubishi Colt van Enzo Van der Heijden. En vergeten we vooral ook Lyssia Baudet en Daphné Henry niet in de Opel ELEctric Rally. Lyssia is toe aan haar tweede rally met de Opel Corsa Rally Electric.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws