Thomas wil vooral bijleren … en meestrijden voor de overwinning

Thomas Martens staat nu echt wel in laatste rechte lijn voor zijn eerste Rally van Ieper, zijn debuut op Belgische bodem. Al van toen Thomas Martens nog een kleine dreumes was, keek hij er al naar uit. En nu vrijdag is het zover: ‘The Ginger One’ staat in een Renault Clio aan de start van de BRC (Belgian Rally Championship) Rally van Ieper. Uitgerekend daar maakt Thomas op 18-jarige leeftijd zijn debuut op eigen bodem en begint officieel zijn rallycarrière. In juli vertrekt hij in de WRC van Letland als jongste Belg ooit. Maar nu dus eerst… Ypres.

Hoe voel je je, nu het grote moment nadert?

“Ik ben super enthousiast. Die eerste rally in België rijden, in Ieper bovendien, daar kijk ik al zo lang naar uit. Van kinds af aan ging ik mee naar Ieper om naar de rally te kijken. Sindsdien droom ik ervan om zelf mee te rijden.”

Wat verwacht je van Ieper? Meteen het podium op of gaat het om de ervaring an sich? ​

“Ik wil in Ieper vooral plezier hebben en bijleren op het asfalt. Al blijft het ultieme doel natuurlijk winnen.” ​

Ondertussen heeft de jonge Limburger al kennis kunnen maken met het typische karakter daar in de Westhoek waar de grachten onverbiddelijk zijn. Velen zijn hem reeds voorgegaan, maar zoals ze zeggen, je moet er in Ieper eens afgegaan zijn voor te weten waar de grenzen liggen. Wat er ook van zei, wagen en crew ok. Op naar de Ardeca Ypres Rally.

(foto’s in het artikel met dank aan Facebookpagina Thomas Martens)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws