2WD Trophy: Spelmans versus Eertmans

De 2WD Trophy, een betaalbare formule waarin gereden wordt met normale benzine en conventionele straatbanden in wagens van de klassen NAT2 en NAT3, rijdt in de Ardeca Ypres Rally Divisie 2. Hun wedstrijd telt zaterdag de eerste twee lussen van 4 klassementsproeven, samen goed voor 102 km tegen de chrono.
Eddy Buntinx heeft de eer als leider in de tussenstand aan de start te komen in Ieper. Een stunt van de piloot uit Bocholt met zijn bescheiden Citroën Saxo 1,6 Gr.N. Hij zal echter wel zijn laatste puntjes kunnen sprokkelen, want in de 2WD Trophy tellen de eerste 6 behaalde resultaten.
Dan staat Christiaan Spelmans, de titelverdediger, er beter voor met twee tweede plaatsen en een overwinning. Deze keer moet de Clio-rijder wel met een nieuwe copilote, Angie Desaeyer, op pad. Zijn vaste copilote waarmee hij vorig jaar kampioen werd, de 20-jarige Thyrsa Eertmans, neemt nu immers zelf het stuur van een Clio RS. Samen met de 24-jarige Inya Vanrijkel vormt ze een erg jong damesteam.

Ludovic Vitse

In de 2WD Trophy krijgt Spelmans verder concurrentie van Laurent Vanton, opnieuw van de partij met zijn Clio RS, Stefaan T’joens en de Opel Astra van Ludovic Vitse, die afgelopen weekend de versnellingsbak brak. Patrick Gaethofs is van de partij met zijn gekende Honda Civic. Damien Strobbe zet een Clio RS in en Gregory Verfaillie kiest ook voor een beproefde Citroën Saxo in de 2WD Trophy. Zij finishen zaterdag voor de tenoren van de D1-wedstrijd op de Grote Markt in Ieper.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws