Blijft Antoine Biesheuvel ongeslagen in NED Historic Rally?

Drie wedstrijden gereden, drie overtuigende overwinningen voor Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg in hun BMW M3 E30. Daarmee domineert de Nederlandse kampioen Historic ook het seizoen 2024. Maar, elke wedstrijd moet gereden worden, zeker een zware, lange tweedaagse “Nacht van Achtmaal”, goed voor 15 klassementsproeven en meer dan 160 km op snelheid. Het voorspelde wisselvallige weer kan het nog verraderlijker maken.
Van pa Nico, die na 34 jaar afwezigheid, nog eens aan de start komt, verwacht Antoine niet te veel weerwerk. “Kijk, als pa een proef voor het einde binnen de 10 seconden staat, dan laat ik hem passeren en mag hij winnen,” beloofde Antoine tijdens de persconferentie.
Wie mogen we dan wel vooraan verwachten? In de ELE Rally eindigde Michiel Sanders met zijn BMW 325i E30 op een mooie tweede plaats. Wie zeker het vermogen onder de motorkap heeft is Antoine van Ballegooijen met zijn Ford Sierra RS Cosworth, een wagen die tot de verbeelding spreekt. In het kampioenschap staat Peter Mangnus, de kampioen van 2022, op een mooie tweede plaats. Op regelmaat kan de Talbot-rijder uit Sprundel, dit jaar genavigeerd door dochter Daphne, opnieuw goed scoren in het Historic-kampioenschap.

Peter Mangnus

De NED Historic Rally is vooral geliefd voor de exotische wagens die aan de start staan. Wagens die tot de verbeelding spreken van de fans, zeker wanneer er een dikke V8 of V6 onder de motorkap ligt. Daarbij denken we aan de dikke Ford Mustang van Marco Jannink, de Triumph TR7 V8 van Ton Cornelissen, de unieke Ford Capri V6 van Ben Huijbregts en de exclusieve Ferrari 308 GTB van Maurik Van den Heuvel. Een Ferrari die over het onverhard van Klein-Zundert scheurt, dat wil je niet missen!

Van Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van Claude Debue(Opel Ascona) en Nick Hoens(Opel Manta A).
Hulde ook aan de trouwe deelnemer, de 77-jarige Wim Coremans uit Zundert. Wim reed de BAC Rally in 1980 en hij was er ook bij in de eerste Nacht van Achtmaal. Sinds 1998 rijdt Wim Coremans met zijn BMW M3 E30. Deze keer start Wim Coremans met startnummer 119, net voor de sympathieke DAF 66 Marathon van Cornelis van Bussel, die het peloton vrijdagavond zal afsluiten.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws