Lander Dhaene in Barum Czech Rally

Na eerder dit seizoen al van de partij te zijn geweest in Duitsland(Rallye Erzgebirge) en de Franse Rallye d’Antibes, is Lander Dhaene komende uren terug actief in het buitenland.

Hij neemt, samen met co Dennis Vanspeybrouck, deel aan de Tsjechische Barum Rally. Met de vertrouwde Opel Corsa Rally4, waarmee de West-Vlaming eind juni in Ieper nog naar een 27e eindplaats reed, komt hij in deze manche van het Europees kampioenschap uit tegen enkele zware lokale mannen in de klasse RC4I. Zoals René Dohnal en Daniel Polasek, beiden op Peugeot 208, en Jan en Jakub Talas, eveneens met een Corsa op pad. Maar voor het jonge duo komt het er vooral op aan om veel ervaring op te doen op een ander soort parcours.

Na vandaag de shakedown te hebben afgewerkt, volgde er vanavond de officiële startceremonie in het centrum van Zlin. Nadien wordt er de eerste klassementsproef van 9,57 km afgewerkt, midden in de stad. Alle doorgaand verkeer moet daar wijken voor de rally….

Morgen volgen er dan twee ronden van telkens 4 klassementsproeven, goed voor ongeveer 112 km tegen de klok. Zondag krijgen de resterende deelnemers dan nog 2 ronden van 3 kp’s voorgeschoteld, goed voor 80 km chronoritten. Tegen de klok van 18 uur zondagavond zal de winnaar op het podium verschijnen.

Een andere landgenoot aan de start in Zlin is Amaury Molle, die met de Skoda Fabia Rally2 een top-10 plaats ambieert.

Foto’s: met dank aan Lander Dhaene/e-BO Racing

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws